Επικαιροτητα

Βιολογικό καθαρισμό και αποχέτευση αποκτά το Λεβίδι

Ανακοινώσεις σήμερα (12/08) από τον δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Τρίπολης ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής αποχετευτικού δικτύου και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή Λεβιδίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.773.675,00 ευρώ, ενώ η χρηματοδότησή του θα γίνει από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης".

"Ο οικισμός Λεβιδίου επιτέλους αποκτά βιολογικό καθαρισμό και σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. 

Το έργο θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, αφού αποτρέπεται η ρύπανση των εδαφών, των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων της ευρύτερης περιοχής και επιτυγχάνεται η προστασία της ανθρώπινης υγείας", τόνισε κατά την τοποθέτησή του σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου ο Κώστας Τζιούμης.

Παράλληλα, ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της ΔΕΥΑΤ, αλλά και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, για τη συμβολή τους στην όλη πορεία ωρίμανσης του έργου.

Στόχος, όπως είπε, είναι να υλοποιηθεί το πρώτο σκέλος του έργου μέχρι το 2023.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.