Επικαιροτητα

Πέντε κρούσματα στην Περιφέρεια το τελευταίο 3ήμερο

Στους 336 οι προσβληθέντες...

Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού, καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τριήμερο από την Παρασκευή 11 μέχρι και χθες Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 336.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται τα εξής:

"Ανακοινώνονται πέντε νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το διάστημα από Παρασκευή 11/9 έως και Κυριακή 13/9. Δύο περιστατικά σημειώθηκαν στις 11/9, δύο στις 12/9 και ένα περιστατικό στις 13/9.

Τρία περιστατικά καταγράφονται  στην Π.Ε. Αργολίδας και δύο περιστατικά στην Π.Ε. Μεσσηνίας, όπου είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται  στην Περιφέρειά μας σε τριακόσιους τριάντα έξι (336) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: σαράντα(40)  + δύο (2) εισαγόμενα: (42)  και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο διακόσια τέσσερα (204)

δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Αρκαδίας: δώδεκα (12)  + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δεκατρία (13)

αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020*

δύο ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

ΠΕ Κορινθίας: εξήντα ένα  (61)  + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο εξήντα τέσσερα (64)

ΠΕ Λακωνίας: πέντε (5)  + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο έξι (6)

τρία ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνονται στη λίστα του ΕΟΔΥ έως σήμερα

δεν προσμετρούνται τέσσερα (4) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Μεσσηνίας: σαράντα ένα (41)  + οκτώ (8) εισαγόμενα: σύνολο σαράντα εννέα  (49)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν ενενήντα οκτώ άνδρες (198) και εκατόν τριάντα οκτώ γυναίκες (138).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων είκοσι εννέα (29) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε τριάντα έξι (36). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 13/09/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.