Επικαιροτητα

Απαγόρευση κυκλοφορίας και τα Χριστούγεννα

Η αποκάλυψη Πέτσα για το τι θα ανοίξει πρώτα

Μονόδρομο χαρακτήρισε ένα είδος απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ενώ τόνισε πως πολύ δύσκολα θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και τα Χριστούγεννα δρομολογεί η κυβέρνηση. «Ένα είδους απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα, νομίζω ότι είναι μονόδρομος», τόνισε ο κ. Στέλιος Πέτσας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, αναφέροντας παράλληλα ότι πολύ δύσκολα θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το επόμενο διάστημα αλλά και κατά την περίοδο των γιορτών.

Για το άνοιγμα της οικονομίας ανέφερε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει πριν τα Χριστούγεννα αλλά αυτό «θα εξαρτηθεί από όλους μας και κατά πόσο τηρούμε τα μέτρα».

Ωστόσο, τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση όλων μας. Αυτή τη στιγμή, η Θεσσαλονίκη δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση.

Η κυβέρνηση κάνει έκκληση για να τηρούνται τα μέτρα από όλους. «Μπορούν όλοι να γίνουν ήρωες, τηρώντας τα μέτρα», είπε ο κ. Πέτσας.

Σχετικά με το τι θα ανοίξει πρώτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το πιο ασφαλές είναι να ανοίξει η εκπαίδευση. Στη συνέχεια εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ αργότερα οι υπόλοιπες δραστηριότητες, σταδιακά.

Προϋπόθεση, όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, είναι να πέφτουν τα κρούσματα.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για λήψη αποφάσεων είναι 7, 14 και 21 Δεκεμβρίου.

«Όλα σταθμίζονται και ανάλογα με την εισήγηση των ειδικών η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις.», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως «ο εφησυχασμός είναι ο εχθρός».

Στη συνέχεια είπε ότι οι περιοχές με μεγάλες τοπικές γιορτές, όπως η Πάτρα, θα πρέπει να προσέξουν μη γίνουν εστίες μόλυνσης.

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι υπολογίζονται πάνω από 2 εκατ. εμβόλια να είναι διαθέσιμα. Σύμφωνα με το σχέδιο, θα υπάρχουν 18 σημεία εμβολιασμού. Προβλέπεται επίσης και το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα εμβόλια σε περίπτωση που χρειαστεί. Το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τέλος Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, ενώ μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.