Επικαιροτητα

Τζιούμης: "Το ΕΣΥ δεν έχει ενισχυθεί όσο θα έπρεπε"

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης- Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Πέρα από τις αναφορές στις επετείους της ημέρας (Πολυτεχνείο- Θάνατος Αλέξανδρου Παπαναστασίου) και τα συγχαρητήρια στον Σύμβουλο, κ. Βασίλη Ψυχογιό, ο οποίος αναλαμβάνει την προεδρεία του Τεγεατικού Συνδέσμου, αλλά και τα ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή, "αίσθηση" προκάλεσε η αναφορά στην κατάσταση του Παναρκαδικού νοσοκομείου. Το ζήτημα, που προφανώς είναι δραματικά επίκαιρο, έθεσαν οι κ. Βόσνος και Γούργαρης, ζητώντας να υιοθετηθεί "ψήφισμα διαμαρτυρίας" για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η βασική δομή υγείας της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Τζιούμης τόνισε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει ενισχυθεί όσο θα έπρεπε, αλλά δεν θα πρέπει να παρουσιάζεται η κατάσταση του νοσοκομείου ως "άθλια", διότι κάτι τέτοιο αφενός δεν ισχύει και αφετέρου θα προκαλούσε ανησυχία στον πληθυσμό. Σε κάθε περίπτωση, συμφώνησε πως το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να παρεμβαίνει, όπως έχει ήδη κάνει δις, σχετικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο. 

Να θυμίσουμε πως μεθαύριο, Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021, θα βρεθεί στο Παναρκαδικό ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να εγκαινιάσει νέα μονάδα- η οποία κατασκευάστηκε κατόπιν δωρεάς- και να απονείμει τιμητική πλακέτα στο δωρητή.  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.