Επικαιροτητα

Κορωνοϊός: "Κληρώνει" σήμερα για τα μέτρα

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσουν στη μία το μεσημέρι οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αποφασίσουν για τα μέτρα και τι μέλλει γενέσθαι, μετά τη χθεσινή αναβολή της τηλεδιάσκεψης λόγω της κακοκαιρίας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι σταδιακά να αρθούν οι όποιοι περιορισμοί. Ωστόσο αυτήν την εβδομάδα λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, υπάρχει προβληματισμός στους ειδικούς, εάν μπορεί να υπάρξει πραγματική επιδημιολογική εικόνα ειδικά στην Αττική.

Άλλωστε λόγω των προβλημάτων από το χιόνι πολλοί λιγότεροι πολίτες στο Λεκανοπέδιο πήγαν για τεστ είτε στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, είτε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Ταυτόχρονα πονοκέφαλο προκαλούν και οι θάνατοι οι οποίοι δεν μειώνονται παρά τα μέτρα που ελήφθησαν. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο χθες κατεγράφησαν 115 θάνατοι και 646 διασωληνωμένοι.

Για τους λόγους αυτούς οι ειδικοί μπορεί να αποφασίσουν και για την επόμενη εβδομάδα παράταση στα υφιστάμενα μέτρα. Ωστόσο προβληματισμός υπάρχει για τη μουσική και αν αυτή θα πρέπει να επιστρέψει ειδικά στα εστιατόρια.

Πάντως εάν επιτραπεί η μουσική από τα μέσα του επόμενου μήνα, αυτό θα έχει ως βασική προϋπόθεση στα καταστήματα ψυχαγωγίας να υπάρχουν μόνο καθήμενοι πελάτες και με τα τραπέζια σε απόσταση.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.