Επικαιροτητα

Συλληπητήριες ανακοινώσεις για το θάνατο του Δημοσθένη Δαββέτα

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Αρκαδίας

"Έφυγε" από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία, Δημοσθένης Δαββέτας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωαη:

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής πενθεί την απώλεια του Δημοσθένη Δαββέτα.

Ο Δημοσθένης Δαββέτας υπήρξε ένας αγωνιστής που υπηρέτησε την Προοδευτική μας Παράταξη και τον τόπο πιστός στις αρχές και αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη, δηλώνοντας πάντα παρών στους κοινωνικούς αγώνες μέχρι τέλους. 

Υπήρξε Ιδρυτικό μέλος, ο πρώτος Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας και μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Η πλούσια και πολύπλευρη δράση του θα μείνουν σπουδαία παρακαταθήκη τόσο για τον πολιτικό μας χώρο όσο και για ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. Καλό ταξίδι σύντροφε Δημοσθένη.

 

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Δημοσθένης Δαββέτας ήταν ένας ένθερμος αγωνιστής και υπέρμαχος της δημοκρατικής παράταξης από την εποχή των κρίσιμων κοινωνικών μετασχηματισμών. Για την πολιτική του δραστηριότητα φυλακίστηκε από τη Χούντα του ’67 και εκδιώχθηκε επαγγελματικά.  Στη Μεταπολίτευση αποδεχόμενος το κάλεσμα του Ανδρέα Παπανδρέου, κατά την ίδρυση και αυτοοργάνωση του ΠΑΣΟΚ, έγινε το πρώτο ιδρυτικό μέλος στο Ν. Αρκαδίας, μέλος της πρώτης Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής στην Αρκαδία συμμετέχοντας καθοριστικά στα πρώτα χρόνια της πολιτικής και της ιδεολογικής συγκρότησης της παράταξης που άλλαξε την Ελλάδα.

Τον ευχαριστούμε για την έντονη πολιτική του δράση και τη συνεισφορά του στους αγώνες για τη χώρα και την Αρκαδία. Λυπάμαι πολύ που αύριο, λόγω της παρουσίας μου στην Κύπρο για την εκπροσώπηση της Ελληνικής Βουλής στις φετινές αντικατοχικές εκδηλώσεις «ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΟΡΦΟΥ», δεν θα καταφέρω να παραστώ στην κηδεία.  Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. 

 

Τέλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

Κατευόδιο σε έναν σπουδαίο πολίτη

Από την γειτονική Ηλεία στην Αρκαδία και στην Τρίπολη, που την αγάπησε και την υπηρέτησε μια ζωή.

Ενεργός πολίτης, αγωνίστηκε για τα πιστεύω του και τις αξίες της Δημοκρατίας - με σεβασμό της άλλης άποψης, διαλλακτικός και διαλεκτικός, κέρδιζε τον σεβασμό και την αγάπη ομοϊδεατών και αντιπάλων.

Με τον ίδιο σεβασμό και με την ίδια αγάπη τον αποχαιρετούμε και τον ευχαριστούμε για όσα μας «δίδαξε» τους νεότερους, για όσα πρόσφερε στον τόπο μας και στην κοινωνία.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.