Επικαιροτητα

Πελοπόννησος: 20 τ' ασθενοφόρα, πολλοί οι... μνηστήρες

Δηκτικές δηλώσεις Νίκα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας και στην Αρκαδία.

"Από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν ήδη ενημερωθεί τα Κέντρα Υγείας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες στα οποία θα παραδοθούν τα νέα ασθενοφόρα", δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στην εκδήλωση που έγινε, χθες, Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στην Πάτρα, για την παράδοση των 20 νέων ασθενοφόρων, η προμήθεια των οποίων έγινε με πιστώσεις του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 μετά από την ένταξη σε αυτό της σχετικής πράξης, πριν 3 χρόνια, με υπογραφή του περιφερειάρχη Π. Νίκα.

"Η σημερινή τελετή θα έπρεπε να γίνει στην Τρίπολη, στην έδρα της Περιφέρειας που διέθεσε τις πιστώσεις για τα οχήματα αυτά μέσω του Επιχειρησιακού της Προγράμματος", σχολίασε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα: "Ωστόσο, το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι -στην καλύτερη περίπτωση- κάτω από τον μέσο όρο. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ποιοτική, όταν απαιτείται σήμερα από τον κόσμο να μεταβαίνει στην Πάτρα ή στην Αθήνα για σοβαρά περιστατικά.

"Οταν υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Κι όταν ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα πέραν των παρεμβάσεων της Περιφέρειας, τις οποίες κάποιοι θέλουν να τις οικειοποιούνται” σημείωσε ο Π. Νίκας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετικό δελτίο Τύπου. Και κατέληξε: "Εν κατακλείδι, το θέμα δεν είναι ποιος αγόρασε τι, αλλά η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτό είναι επί της ουσίας που ενδιαφέρει τους πολίτες. Δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τα νοσοκομεία μας, όταν είναι εμφανές ότι δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την βελτίωση της κατάστασης".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.