Στο ίδιο μήκος κύματος, αγρότες και ΚΚΕ (βίντεο)
Γόντικας: "Απ' τα "ματωμένα" πλεονέσματα, να δοθεί βοήθεια και στους ελαιοπαραγωγούς!"
Ο εκπρόσωπος της "Λαϊκής συσπείρωσης", Νίκος Γόντικας, κατά τη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, αναφέρθηκε στη βοήθεια που πρέπει να δίνει εσαεί το κράτος στους αγρότες, καθώς και στην κατάσταση που αυτοί έχουν περιέλθει σήμερα, μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε.
Ο κ. Γόντικας αναλώθηκε, γι' άλλη μια φορά, σε μια προσέγγιση που θέλει να είναι απολύτως φιλολαϊκή αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να χαρακτηρίζεται γενικόλογη, ανέξοδη, εμμονική και, εν τέλει, ανεδαφική...
Να μας συγχωρήσει ο συμπαθέστατος εκπρόσωπος του ΚΚΕ αλλά όλοι μπορεί να θέλουμε αυξήσεις, προνόμια, επιδοτήσεις, παροχές αλλά το ζήτημα είναι, πρωτίστως, οι οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν, το διεθνές περιβάλλον αλλά και η φιλοσοφία που πρέπει να διέπει την οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα.
Και, ακριβώς, είναι ο κρατικός κορπορατισμός που θα πρέπει να εγκαταλειφθεί και η λογική των κρατικοδίαιτων "ιδιωτών" που θα πρέπει να εκλείψει...
Οι εκπρόσωποι των αγροτών που μίλησαν για τα προβλήματα του κλάδου τους, στο αποψινό Περιφερειακό Συμβούλιο, κινήθηκαν, λίγο πολύ, στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Γόντικα.
O κ. Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των αγροτοκτηνοτρόφων Πελοποννήσου, απέδωσε τεράστιες ευθύνες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς τα αιτήματα του κλάδου δεν εισακούστηκαν.
Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Βουρλίτης, δε, δήλωσε πως κακώς ήρθαν στην Περιφέρεια να διαμαρτυρηθούν, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, μάλλον, απ' ότι κατάλαβε, θα έπρεπε να πάνε στη Nasa να μιλήσουν για την τρύπα του όζοντος, αναφερόμενος, βέβαια, στις αναφορές της Περιφερειακής Αρχής περί κλιματικής αλλαγής!
Aνέφερε, επίσης, πως είναι εμπαιγμός, την ώρα που καταστρέφονται οι αγρότες, να γίνονται "φιέστες" για την ελιά και το ελαιόλαδο...
Ο κ. Λαμπρόπουλος, απ' το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, μίλησε μετά απ' τους εκπροσώπους των αγροτών, και εστίασε στο τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. Αναφερόμενος στη δακοκτονία ως πρακτική, είπε πως πρέπει να συνεχιστεί καθώς υπάρχει και η απαραίτητη τεχνογνωσία, ενώ και το είδος των καλλιεργειών και των ιδιοκτησιών στην Πελοπόννησο-συχνά, μικρές, οικογενειακές τέτοιες- καθιστά απαραίτητη την προστασία τους, με κρατική μέριμνα. Πάντως, σημείωσε πως θα πρέπει να καταφύγουμε σε εναλλακτικές μορφές αντιμετώπισης των ασθενειών που πλήττουν την αγροτική παραγωγή.
Σχόλια