Πολιτικη

"Σκοπιανό" και Ιδιωτικοποιήσεις φέρνουν...ανασχηματισμό

Η Κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να "περάσει" και τα δυο "ακανθώδη" θέματα αλλά με άλλη σύνθεση.

 

Πηγές, που βρίσκονται κοντά στα κέντρα αποφάσεων και..."μαγειρεμάτων", υποστηρίζουν πως η πλειοψηφία που απαιτείται και για τα δυο θέματα είναι εφικτή, ακόμα κι αν υπάρξουν κάποιες "απώλειες", είτε από τον Σύ.Ριζ.Α, είτε από τους Αν.Ελ.

 

Ωστόσο, το ενδεχόμενο αναζήτησης ευρύτερων πλειοψηφιών, "υποχρεώνει" τον Έλληνα Πρωθυπουργό, να διευρύνει και το ιδεολογικοπολιτικό φάσμα, εκ του οποίου προέρχονται τα μέλη της Κυβερνήσεως.

 

Αφού αυτό πραγματοποιηθεί, θεωρείται πως οι όποιοι "κραδασμοί" προκύψουν στις κοινοβουλευτικές ομάδες που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία, δεν θα έχουν δραματικές συνέπειες.

 

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, στις 2 Ιανουαρίου, ο οποίος, από τη μια εμφανίζεται..."χαλαρός" ("Στη Δημοκρατία αποφασίζει η πλειοψηφία των βουλευτών και αυτή νομίζω ότι θα υπάρξει. Ας υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε αυτή η πλειοψηφία. Δεν θα ερχότανε η απόφαση και τι θα κάναμε; Ε, 25 χρόνια έμεινε άλυτο το πρόβλημα, θα προσθέταμε άλλα δύο"), ενώ, από την άλλη, "απορεί" με τη στάση της Ν.Δ., αναφερόμενος στις προσπάθειες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη περί "Σκοπιανού" ("Δεν θυμάμαι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στις δύο μεγάλες προσπάθειες που έκανε να λύσει το πρόβλημα και που απέτυχαν, να έχει παραιτηθεί. Και είναι άξιον απορίας να λέει αυτά τα πράγματα ο γιος του, ο οποίος, εντάξει, να μην ξέρει επαρκώς την ελληνική ιστορία, αλλά την ιστορία της οικογένειάς του και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όφειλε να την γνωρίζει").

 

Είναι γνωστό δε, πως ο κ. Κοτζιάς είναι πολύ "κοντά" στον Πρωθυπουργό..

 

Ο τελευταίος  ήδη δέχεται εισηγήσεις για "υπουργοποιήσεις", ακόμα και εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων του κεντρώου χώρου, ενώ εξετάζονται και οι..."καραμπόλες" που θα προκύψουν.

 

Σχετικός "πονοκέφαλος" έχει δημιουργηθεί με την, ανεπίσημα, εκπεφρασμένη διάθεση του Υπουργού Οικονομικών να αφήσει το θώκο του-γεγονός που διαψεύδεται κατηγορηματικά, άρα, προφανώς, έχει κάποια δόση αλήθειας..-, ενδεχόμενο, πάντως, που δεν θα βρει σύμφωνους τους "Θεσμούς-Δανειστές", τουλάχιστον πριν τον Αύγουστο.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.