Πολιτικη

Αποκλείστηκε από το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ η Τρίπολη

O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε πως διεκδίκησε μειωμένο τιμολόγιο για Γορτυνία και Βαλτέτσι, αλλά οι Υπουργοί, κ. Βερναρδάκης και Φλαμπουράρης απέκλεισαν εξαρχής Τρίπολη, Καλαμάτα και Σπάρτη.

  Ωστόσο, για τη Γορτυνία και τον πρώην Δήμο Βαλτετσίου, ο κ. Περιφερειάρχης βρήκε "ευήκοα ώτα".

 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τατούλη έχει ως εξής: 

 

«Το θέμα του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ το συζήτησα μια ακόμα φορά κατά τη διάρκεια της συνάντησής μου με τους Υπουργούς Επικρατείας κ.κ. Αλέκου Φλαμπουράρη και Χριστόφορου Βερναδάκη, την προηγούμενη Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της προετοιμασίας του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου.

Ζήτησα από τους κ. Υπουργούς να ενταχθεί ολόκληρος ο Καλλικρατικός Δήμος Γορτυνίας, λόγω των έντονων προβλημάτων ερημοποίησης, του ορεινού χαρακτήρα του και των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά και γιατί βρίσκεται εντός των ορίων του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου (λιγνιτόσημο). Ζήτησα επίσης την ένταξη του τέως Καποδιστριακού Δήμου Βαλτετσίου, λόγω της γειτνίασής του με το Δήμο Μεγαλόπολης.  

Οι κ. Υπουργοί συμφώνησαν στις προτάσεις αυτές και ήδη έχουν ξεκινήσει τη συνεργασία τους με τους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος και να ενταχθούν και αυτές οι περιοχές στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ. 

Κατά την έναρξη της συζήτησης αποκλείστηκαν από τους κ. Υπουργούς από το μειωμένο τιμολόγιο οι Δήμοι Καλαμάτας, Τρίπολης και Σπάρτης». 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.