Πολιτικη

Δηλώσεις των Σαμαρά και Λυκουρέντζου για Novartis

Άμεση η αντίδραση εκ μέρους των κ. Σαμαρά και Λυκουρέντζου, σχετικά με την εμπλοκή των ονομάτων τους στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο κ. Σαμαράς, σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει το εξής:

"Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου. Και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων. Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν! Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη".

 

Ο δε κ. Λυκουρέντζος, σε δημοσίευσή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει τα εξής: 

ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ...

 Διετέλεσα ένα χρόνο Υπουργός Υγείας,Ιούνιος 2012-Ιούνιος 2013.

Όπως είναι γνωστό και προκύπτει και από το Φ.Ε.Κ.(Αριθμός φύλλου 2105,9η Ιουλίου 2012,Τεύχος Β´),δεν ανήκε σε εμένα η αρμοδιότητα της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και συνεπώς ο σχεδιασμός της φαρμακευτικής πολιτικής.

Στη θητεία μου ουδεμία απόφαση υπέγραψα σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων για οποιαδήποτε εταιρεία και φυσικά ούτε και για την Novartis.

Ουδεμία σχέση είχα με οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρεία.

Αιφνιδιάζομαι και εκπλήσσομαι με την αναφορά του ονόματός μου στη συγκεκριμένη δικογραφία.

Στην πολιτική μου διαδρομή υπηρέτησα το δημόσιο συμφέρον με διαφάνεια και ακεραιότητα.

Δεν θα ανεχθώ,με κανένα τρόπο,τη σπίλωση του ονόματός μου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.