Πολιτικη

"Σμυρνιώτης, Παυλής και Τζιούμης βλάπτουν σοβαρά την Τρίπολη" (video)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Τρίτη 29 Μαΐου ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη αλλάζουμε τα δεδομένα" Νίκος Τσιαμούλος. 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος σχολίασε τα θέματα που απασχόλησαν το περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε την Πέμπτη 24 Μαΐου. 

Ο κ. Τσιαμούλος ανέφερε, μεταξύ άλλων:

Ξεκίνησε η συνεδρίαση με δύο συγγνώμες από τον κ. Κακλαμάνο, η 1η για την απουσία δίσκου στο μνημόσυνο προ τιμήν των απαγχονισμένων από τους Γερμανούς και η 2η για το μη κάλεσμα της παράταξής μας  στη συνεδρίαση επιτροπής  την Παρασκευή (18/5) για τα νηπιαγωγεία. Η παράταξή μας χαιρετίζει την απόφαση της πολιτείας για τα νηπιαγωγεία. Το πρόγραμμα δεν είναι πιλοτικό, υπάρχει ΦΕΚ. Εμείς επισκεφθήκαμε και τα 16 νηπιαγωγεία. Γι' αυτό το θέμα οι κύριοι Τζιούμης, Σμυρνιώτης και Παυλής με τις συμπεριφορές και τις δηλώσεις τους,  βλάπτουν. 

Στη συνέχεια ο κ. Τσιαμούλος σχολίασε την θέση του κ. Σμυρνιώτη για τα σκουπίδια ενώ έθιξε και το γεγονός  της έκθεσης των θρησκευτικών εικόνων του κ. Ταλαγάνη. Η παράταξη του κ. Τσιαμούλου ζήτησε να ψηφιστεί πίστωση από την Δημοτική Αρχή ώστε να επεκταθεί η έκθεση όσο περισσότερο γίνεται για να αυξηθεί ο τουρισμός. 

Ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε και στον Αστέρα Τρίπολης.

"Ζητήσαμε να διοργανώσει ο Δήμος μια εκδήλωση βράβευσης αθλητών, μαθητών ή και συλλόγων που διαπρέπουν. Αυτό μπορεί να συμβεί και με τον σύλλογο του Αστέρα Τρίπολης που διαπρέπει. Είναι τιμή μας που βρίσκεται αυτή η ομάδα εδώ, που επέλεξαν αυτό τον τόπο οι ιδιοκτήτες και έχουν ενισχύσει την οικονομία του τόπου."

Επίσης με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα παιδιού σε παιδική χαρά ζητήθηκαν απαντήσεις απο την Δημοτική Αρχή η οποία δήλωσε πως υπολοιπόταν κάποιο ποσό για την αποκατάστασή τους η οποία θα λυθεί άμεσα.

Κλείνοντας ο κ. Νίκος Τσιαμούλος αναφέρθηκε στην εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας.

"Έχουν περάσει 4 χρόνια, επιτέλους ας κάνει κάτι η Δημοτική Αρχή ώστε να μην βιώνουν αυτά τα προβλήματα οι συμπολίτες μας καθημερινά..."

Ακούστε, αναλυτικά τα θέματα στο βίντεο...

 

(Δελτίο Τύπου)

"Σε μία συνεδρίαση που δεν «μάσησε» τα λόγια του και επέρριψε ευθύνες προς όλες τις παρατάξεις που ευθύνονται για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος Τρίπολης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος, πήρε θέση για πολλά και σοβαρά ζητήματα στο πρόσφατο (24/5/2018) Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, αλλά και την επομένη μέρα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης.

 

«Η προσβολή στην τιμή των απαγχονισμένων και την ιστορία μας, δεν καλύπτεται με μια συγγνώμη»

«Δεν έφτανε η τεράστια καθυστέρηση της τέλεσης τιμής και μνήμης από την Δημοτική Αρχή για την Εθνική Αντίσταση και τους απαγχονισμένους πατριώτες από τα γερμανικά στρατεύματα, ξέχασαν να βάλουν και έναν δίσκο Μνημοσύνου» είπε ο Νίκος Τσιαμούλος στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την δημόσια συγγνώμη από τον κ.Κακλαμάνο. Και συνέχισε λέγοντας «ότι όποιος ξεχνά το παρελθόν και δη τα ιστορικά γεγονότα δεν μπορεί να πορευτεί στο μέλλον».

 

«Λαγός ο κ. Σμυρνιώτης? Κανείς δεν είναι πάνω από τη Δικαιοσύνη!»

 Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Δήμαρχου Γιάννη Σμυρνιώτη, περί μεταφοράς σκουπιδιών στη θέση «Πλάτωμα», προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των Συλλόγων Φιλικών, Αγίας Αικατερίνης και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την διαχείριση των απορριμμάτων .

 Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι ο Γιάννης Σμυρνιώτης κρύβεται πίσω από τα λόγια του και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Επίσης, μίλησε για «τελευταίες πολιτικές αγάπες» που έχει ο πρώην Δήμαρχος, τον οποίο χαρακτήρισε ως «λαγό» και του είπε ότι έτσι κι αλλιώς, την απάντηση την πήρε από το λαό στις εκλογές του 2014.

 «Κανείς δεν βρίσκεται πάνω από το Δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν τέσσερις δικαστικές αποφάσεις(2 του ΣΤΕ και 2 του Πρωτοδικείου) που καταδικάζουν κι εσάς για παράβαση καθήκοντος και πρόληψη στην αποκατάσταση του Πλατώματος; Αγαπήσατε το ΣΔΙΤ ξαφνικά, ενώ παλιότερα το πολεμούσατε. Το τερατούργημα που έχει δημιουργηθεί στην Άγια Τριάδα έχει ονοματεπώνυμο «Γιάννης Σμυρνιώτης» , στον Άγιο Βλάση έχει ονοματεπώνυμο «Δημήτρης Παυλής» και στο Πλάτωμα έχει πολλά ονοματεπώνημα με κυρίαρχο του «Αλέκου Κοτσιάνη».

 Έρχεστε σήμερα να συγκαλύψετε το περιβαλλοντικό έγκλημα που κάνατε. Εσείς επιλέξατε μεταφορές και χρεώσατε 2.000.000 ευρώ τους δημότες. Θέλετε μέσα από το δική σας ανεπάρκεια να καλύψετε και τον κ. Παυλή.

 Επίκειται η αποκατάσταση του χώρου που θα πληρώσουν οι πολίτες και θα έπρεπε  να γνωρίζετε 1ον) ότι ακόμα δεν έχει απαλλοτριωθεί η διπλανή γούβα και 2ον) ότι υπάρχουν προστασίες ζώνης με αποφάσεις της αποκεντρωμένης και δεν νοείται να γίνεται αποκατάσταση στη μεγαλύτερη χωματερή της περιφέρειας Πελοποννήσου και στα 10 μέτρα να γίνεται διαχείριση των απορριμμάτων» είπε ο Νίκος Τσιαμούλος προς τον πρώην Δήμαρχο. Η μεγάλη διαφορά μας είναι ότι εμείς κοινωνικά κλείνουμε τους παράνομους ΧΑΔΑ με δικαστικές αποφάσεις και εσείς τους ανοίγετε παράνομα με όλα τα αποτελέσματα που επιφέρουν στην Δημόσια υγεία, στο περιβάλλον και στην τοπική οικονομία».

 

«Παυλής, Σμυρνιώτης και Τζιούμης βλάπτουν σοβαρά την πόλη»

 Συγνώμη ζήτησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσος Κακλαμάνος από τον Νίκο Τσιαμούλο, για την παράλειψη να τον προσκαλέσει σε συνάντηση αρχηγών παρατάξεων και φορέων που έγινε με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει με την υποχρεωτική εγγραφή παιδιών (από 4 ετών) στα νηπιαγωγεία του Δήμου Τρίπολης.

 Ο Νίκος Τσιαμούλος έκανε δεκτή τη συγνώμη και ακολούθως τοποθετήθηκε ξεκάθαρα για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.

«Πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή και σοβαρότητα. Η συζήτηση έπρεπε να γίνει πριν τις 10 Απριλίου. Είναι πολύ αργά πλέον. Η σύσκεψη αρχηγών είχε σκοπό ο κ. Παυλής να αποπροσανατολίσει και να καταστήσει όλους μας συνυπεύθυνους. Χαιρετίζω την απόφαση της πολιτείας για τη δίχρονη προσχολική αγωγή» είπε αρχικά και υπογράμμισε ότι ο Δήμος Τρίπολης πρέπει να δώσει έμφαση στις δομές με παιδιά από 2 ως 4 ετών, αφού τόνισε ότι ούτως ή άλλως τα vouchers έχουν ημερομηνία λήξης το 2020. Το πρόγραμμα δεν είναι πιλοτικό όπως ανέφερε ο κ.Τζιούμης και η ανυπαρξία στοιχειωδών υποδομών που ανέφερε ο κ.Σμυρνιώτης προσβ’αλλουν τόσο την εκπαίδευση όσο και εμάς. Έκανα μια έρευνα σε όλα τα Νηπιαγωγεία της Τρίπολης όπου καλώ όλους τους συναδέρφους να τα επισκεφτούν και να τα “γνωρίσουν”. Οι δομές μας είναι σε άριστη κατάσταση και στα 16 Νηπιαγωγεία που έχουμε εκ των οποίων μόνο τα 3 είναι με μίσθωμα.

«Οι πράξεις και οι παραλείψεις του κ. Παυλή δημιούργησαν αυτή την κατάσταση και η προσέγγιση του θέματος κατά την εκτίμηση μου από τον κ.Τζιούμη και τον κ. Σμυρνιώτη είναι λαϊκίστικη. Και οι τρεις βλάπτουν σοβαρά την πόλη και την εκπαίδευση» είπε.

 

Συγχαρητήρια για έκθεση Ταλαγάνη, πρωτιά μαθήτριας σε πανελλήνιο διαγωνισμό Night Run και για το Αρχαιλογικό Μουσείο Αλέας.

Τα συγχαρητήριά του έδωσε ο Νίκος Τσιαμούλος για μία σειρά από δράσεις και επιτυχίες που υπήρξαν στην περιοχή μας, το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας ότι τα θετικά πρέπει να τονίζονται και να αναδεικνύονται. 

Ο κ. Τσιαμούλος συνεχάρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο της Τρίπολης και την Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας με τον ποιμενάρχη μας πρωτοστάτη, για την έκθεση Ταλαγάνη, για το επίπεδο της μοναδικής αυτής εκδήλωσης. «Όλοι αυτοί ενώθηκαν κάτω από τη σκέψη του κ. Ταλαγάνη. Δεν υπάρχει όμοια εκδήλωση στην Ελλάδα. Μίλησα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη και τον Πρόεδρο της επιτροπής Αθλητισμού και Πολιτισμού. Δυστυχώς παρόλο που είμαι μέλος κανείς δεν με ενόχλησε και κανείς δεν έκανε αίτηση επιχορήγησης της έκθεσης, για να ενισχυθεί αυτό το γεγονός πανελλαδικά. Να δώσουμε κι άλλα χρήματα για να φέρουμε τουρισμό για αυτή την έκθεση» είπε.

 Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια σε Γυμναστικό Σύλλογο Αρκαδίας, «Μυθική Πελοπόννησο» και ΝΠΔΔ για την οργάνωση του 1ου αγώνα “Tripoli Night Run”.

 Συνεχάρη την μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Τρίπολης, η οποία σε έναν πανελλήνιο διαγωνισμό έκθεσης και έρευνας από το ελληνικό δίκτυο φίλοι της φύσης, αναδείχθηκε πρώτη σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για την Ευαγγελία Τσαμούλου, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο με θέμα «Τρίπολη, η καρδιά της Αρκαδίας», διαφημίζοντας με αυτό τον τρόπο την πόλη μας πανελλαδικά στον χώρο της εκπαίδευσης. Επίσης πρότεινε για ακόμη μία φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Δήμαρχο να καθιερωθεί μια εκδήλωση τον χρόνο, όπου θα τιμούνται όλοι οι συμπολίτες μας(μαθητές - αθλητές κ.α.) που διακρίνονται ο καθένας στον τομέα του, είτε οι διακρίσεις αυτές είναι Πανελλαδικές, Ευρωπαϊκές ή Παγκόσμιες. Αυτό ισχύει και για Συλλόγους όπως ο Αστέρας μας, που επανήλθε στα Ευρωπαϊκά σαλόνια όπως είχε προαναφέρει την ημέρα διάκρισής του ο κ.Τσιαμούλος μέσω των Social Media αλλά και συνεντεύξεων.

 Τέλος, συνεχάρη για την εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλέας που με αφορμή την 1η θέση στην Ευρώπη, στα πλαίσια της ημέρας για τα Διεθνή Μουσεία με θέμα «Διαδρομές Πολιτισμού» το Μουσείο συναντά την Βουλή των Ελλήνων. Συγχαρητήρια στο Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και τη Βουλή των Ελλήνων με τον πρόεδρό της κ.Βούτση όπου τίμησε με την παρουσία του την επιτυχημένη εκδήλωση. Να θυμίσουμε ότι η παράταξή μας στον Στάδιο της Τεγέας από το 2014 που πραγματοποίησε εκδήλωση με σχεδόν το ίδιο θέμα «Πολιτιστικές  Διαδρομές», είχε μιλήσει για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Δήμου μας και της περιοχής με τη χρήση τέτοιων πολιτιστικών εργαλείων, όπως είναι οι διαδρομές.

 

Ζητήθηκε ενημέρωση για τις παιδικές χαρές – Χτύπησε κι άλλο παιδί

Σε κακή κατάσταση βρίσκονται οι παιδικές χαρές στην Τρίπολη και ο Νίκος Τσιαμούλος ζήτησε ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή για το αν θα γίνουν έργα βελτίωσης, αφού προσφάτως χτύπησε κι άλλο παιδί στην πόλη. 

Μέσα από την ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα», υπήρξε ενημέρωση ότι έφτασαν κάποια χρήματα από το αρμόδιο Υπουργείο – πολύ λιγότερα απ’ όσα χρειάζονται- και πως θα γίνουν κάποιες παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα."

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.