Πολιτικη

KKE Αρκαδίας: "Πράσινες" μπίζνες για το κεφάλαιο, πανάκριβο ρεύμα για το λαό

Οι μάσκες έπεσαν...

Πριν προλάβει να σβήσει το μελάνι, από τις προτάσεις που ακούστηκαν στο δημοτικό  συμβούλιο  Μεγαλόπολης,  φάνηκαν  οι πραγματικές στοχεύσεις κυβέρνησης – επιχειρηματικών ομίλων για την επόμενη μέρα από τον ξαφνικό θάνατο των λιγνιτικών μονάδων.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ   ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ  

Από την Πτολεμαΐδα,  το Σάββατο,  ο   πρόεδρος της ΔΕΗ γνωστοποίησε ότι η εταιρία έχει προχωρήσει στην κατάθεση αιτήσεων «για δημιουργία Φωτοβολταϊκών πάρκων  1 GW στην περιοχή της Μεγαλόπολης Αρκαδίας» και πρόσθεσε ότι επιτελείς της επιχείρησης επεξεργάζονται σχέδια για «την καύση απορριμμάτων και παραγωγή ενέργειας από αυτά» .

Ακολούθησε, την Τρίτη,   ο Υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την  ενημέρωση των συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, που περιγράφοντας το υπό κατάρτιση Εθνικό Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης τόνισε ότι  μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, δημιουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύση απορριμμάτων, εφαρμογή προγράμματος εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Επίσης  έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των λιγνιτορυχείων, ως δραστηριότητα - «γέφυρα», ιδίως για τους «εργολαβικούς» εργαζόμενους, ανάπτυξη των δικτύων φυσικού αερίου, θέσπιση φορολογικών κινήτρων και φοροαπαλλαγών, προσαρμογή του χωροταξικού σχεδιασμού κ.ά.

Δεν παρέλειψε βέβαια ο κ. Πέτσας  να επαναφέρει το προπαγανδιστικό σχήμα της «πράσινης ανάπτυξης», προσπαθώντας να συσκοτίσει τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες τόσο για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ΑΕ, όσο συνολικά για το λαό που πληρώνει πανάκριβα το ρεύμα. Όπως είπε άλλωστε, αναφερόμενος στο λεγόμενο «Εθνικό Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης», θα εκταμιευτούν από αυτό κονδύλια ύψους 3,7 έως 4,4 δισ. ευρώ, που κατά κύριο λόγο θα κατευθυνθούν σε δράσεις για την ενίσχυση «πράσινων επενδύσεων».

ΟΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

Με την ουσία αυτής της πολιτικής, που σημαίνει πανάκριβο ρεύμα για το λαό και περαιτέρω χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη ΔΕΗ, έχουν συμφωνήσει τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.  Στην ίδια ρότα Δημοτική και Περιφερειακή αρχή, παρατάξεις στο Δήμο και την Περιφέρεια, ΓΕΝΟΠ, που αν και γνώριζαν με  παχιά λόγια και  υποσχέσεις συσκότιζαν τα πράγματα, έκρυβαν την αλήθεια, καθησύχαζαν εργαζόμενους και λαό για να διευκολύνουν το πέρασμα των μέτρων. Μοναδικοί ωφελημένοι για μια ακόμα φορά είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι στον τομέα της Ενέργειας.

ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ

Έγκαιρα το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει  για τους ομολογημένους και ανομολόγητους στόχους που επιφύλασσε για την περιοχή  η κουβέντα για τη «μεταλιγνιτική εποχή». 

Πρόσφατα στο Δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα στη συζήτηση για τις προτάσεις της επιτροπής διαβούλευσης  η Λαϊκή Συσπείρωση είχε αποκαλύψει για πολλοστή φορά αυτές τις στοχεύσεις!!! Είχε προειδοποιήσει  και για τα σχέδια μετατροπής των μονάδων σε μονάδες  καύσης απορριμμάτων και για την μετατροπή των εξαντλημένων ορυχείων σε  ΧΥΤΕΑ (χώρο υγειονομικής ταφής επικινδύνων αποβλήτων), που θα χρησιμοποιείται για την εναπόθεση  των επικίνδυνων βιομηχανικών απόβλητων  όλης της νότιας Ελλάδας. 

Καλούμε σε οργάνωση κινητοποιήσεων με μπροστάρηδες τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς της πόλης για  ρεύμα φτηνό για το λαό  με αξιοποίηση του λιγνίτη, φθηνού ενεργειακού και εγχώριου καύσιμου, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για συλλογικές συμβάσεις, για ανάπτυξη με γνώμονα τις ανάγκες των ανθρώπων του μόχθου.

- Για να σταματήσουμε την πολιτική που θα μετατρέψει τη Μεγαλόπολη με την καύση απορριμμάτων και  τη λειτουργία ΧΥΤΕΑ σε κρανίου τόπο.

- Να μην πέσουμε στην παγίδα ότι τάχα θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Τόσο τα φωτοβολταϊκά πάρκα όσο και οι μονάδες καύσης λειτουργούν με ελάχιστους εργαζόμενους (με μονοψήφια ποσοστά αυτών που σήμερα απασχολούν), να μη γίνουμε συνένοχοι στην ερήμωση της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής που ετοιμάζουν.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.