Πολιτικη

Απαντήσεις του Δημάρχου Τρίπολης σ' ερωτήματα πολιτών

Φωτογραφία: video screen/ facebook/ Δήμος Τρίπολης

Η 16η κατά σειρά "ζωντανή" συνομιλία του Δημάρχου Τρίπολης με τους δημότες μέσω facebook- Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Το απόγευμα της τελευταίας Κυριακής του Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, απάντησε στα ερωτήματα των πολιτών, σχετικά με μια πληθώρα ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Η επικοινωνία περιστράφηκε γύρω από θέματα που άπτονται των υποδομών της πόλης και, κυρίως, γύρω από μια σειρά έργων και παρεμβάσεων που είτε υλοποιούνται είτε βρίσκονται σε διαδικασία έναρξης της υλοποίησής τους. Παράλληλα, ο κ. Τζιούμης δεν παρέλειψε, για μια ακόμη φορά, να επιστήσει την προσοχή των πολιτών, σχετικά με την εξελισσόμενη πανδημία και να παροτρύνει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν.

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Τρίπολης επανέλαβε πως, όσον αφορά, τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του '21- και ειδικά αυτές της Αλώσεως της Τριπολιτσάς-, ήταν οι καλύτερες και πιο άρτια οργανωμένες σ' ολόκληρη την Επικράτεια, με αποτέλεσμα να προβληθούν και από τα πανελλαδικής εμβελείας ΜΜΕ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πόλη. 

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν από τον κ. Δήμαρχο, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Ασφαλτοστρώσεις

Έγιναν σε αρκετά σημεία. Στο νοσοκομείο, ειδικά, υπήρχε μια άναρχη κατάσταση. Θα οριστούν εκεί θέσεις παρκαρίσματος και θα βελτιωθεί η αισθητική του χώρου.

Πολλοί δρόμοι χρήζουν ασφαλτόστρωσης, προσπαθούμε να επιδιορθώσουμε όσους γίνεται, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων μας. Η επιλογή γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια.

Ανάπλαση πλατείας Αγίου Βασιλείου

Σε 15 ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο. Το έργο θα γίνει τμηματικά, για να μειωθεί η αναστάστωση, που, φυσικά, θα υπάρξει. Θα έρθουμε, άμεσα, σ' επαφή με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πλατεία

Οδός Γρηγορίου Ε'- Το έργο βαίνει προς την πλήρη ολοκλήρωσή του. Γενικά, το "Open Mall" και οι παρεμβάσεις που προβλέπει, θα ολοκληρωθούν στο χρόνο που είχαμε υπολογίσει.

Κολυμβητήριο-  Διαπιστώθηκε πρόβλημα σοβαρών αλλοιώσεων στο "σκελετό" του κτιρίου, θα πρέπει αυτό ν' αντιμετωπιστεί με επιπρόσθετη χρηματοδότηση, θα φροντίσουμε να καλυφθούν όσοι κάνουν αγωνιστική κολύμβηση.

Δρόμος Πανεπιστημίου- Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που ορίζει την απαλλοτρίωση. Θα προχωρήσουμε, πλέον, στον ορισμό "τιμής μονάδας" μέσω της σχετικής δικαστικής διαδικασίας. Θετικό πως αυξάνεται ο αριθμός των φοιτητών αλλά πρέπει να εξεταστεί το θέμα της φοιτητικής στέγης και από το ίδιο το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

Πλατεία Κολοκοτρώνη- Το πρόβλημα συμφόρησης που προκαλείται και από τις στάσεις ΚΤΕΛ θα συζητηθεί. Περιμένουμε έγκριση χρηματοδότησης της συνολικής ανάπλασης της πλατείας από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης". Σχετικά με την πρόταση για την τοποθέτηση κινούμενου γλυπτού, που θα φιλοτεχνήσει ο κ. Νίκος Φλώρος, αναζητούμε λύσεις χρηματοδότησης από τις Η.Π.Α.

Πάρκινγκ- Θ' αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι, με την ενεργοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Η ελεγχόμενη στάθμευση θα υλοποιηθεί στις αρχές του 2022 και θα μας δοθεί έτσι η νομική δυνατότητα να ενοικιάσουμε οικόπεδα για παρκάρισμα αλλά θα πρέπει και οι πολίτες να συνδράμουν, αλλάζοντας νοοτροπία, χρησιμοποιώντας και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου δεν θα πληρώνουν τις θέσεις στάθμευσης, ενώ θα υπάρξει μέριμνα και για τους ΑμεΑ.

 

Τέλος, ο κ. Τζιούμης έκανε εκτενή αναφορά σε μουσειακούς χώρους που βρίσκονται στα "σκαριά" αλλά και στα πολιτιστικά δρώμενα που έλαβαν και λαμβάνουν χώρα στην πόλη, δίνοντας έμφαση στην φωτογραφική έκθεση "Tripolitsa ISO200". Mάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε, στόχος του Δήμου είναι η πλούσια πολιτιστική παραγωγή της πόλης να ενοποιηθεί και να δώσει στην Τρίπολη έναν διακριτό  πολιτιστικό χαρακτήρα, αυξάνοντας έτσι και την επισκεψιμότητά της.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.