Πολιτικη

Τρίπολη-ΣΥΡΙΖΑ: Η ομιλία του Γ. Παπαηλιού στην εκδήλωση υποδοχής νέων μελών (vid)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/ Γιώργος Παπαηλιού

Η εκδήλωση, με κεντρικό ομιλητή τον πρώην Υπουργό, κ. Παύλο Πολάκη, πραγματοποιήθηκε χθες- 19/10/2022- στην Τρίπολη

Ο κ. Παπαηλιού, μεταξύ άλλων, τόνισε πως το νέο παραγωγικό υπόδειγμα περιλαμβάνεται  στους 6 άξονες προτάσεων που αναπτύχθηκαν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Αυτοί οι άξονες αναφέρονται :

Στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής,  μέσω στοχευμένων προγραμμάτων για τους ΟΤΑ, τις μικρές επιχειρήσεις, τους αγρότες και τη βιομηχανία, καθώς και μέσω της κατοχύρωσης ενός δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα. 

Στην αντιμετώπιση  της ενεργειακής κρίσης, με την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, την αποσύνδεση της χονδρεμπορικής ρεύματος από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου, τη θέσπιση ανωτάτου ορίου   στη λιανική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και στο περιθώριο κέρδους των παρόχων, στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, στην κατάργησή του στο αγροτικό πετρέλαιο, στη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και στη δικαιότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, με την αύξηση του κατώτατου μισθού στο ποσό των 800 ευρώ και περαιτέρω την καθιέρωση μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής για τους μισθούς, την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους σε 3 ετήσιες δόσεις, την επαναφορά της 13ης σύνταξης, την αύξηση του αφορολογήτου ορίου στο ποσό των  10.000 ευρώ, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, τη διευθέτηση των οφειλών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με διαγραφή του μέρους του χρέους που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και την αποπληρωμή του υπόλοιπου σε 120 δόσεις. 

Στη στήριξη του κοινωνικού κράτους, με την ανάκτηση της εργασίας, με την επανασύσταση του  ΕΣΥ, με τη δημιουργία ισχυρής βάσης για τη δημόσια εκπαίδευση που να παρέχεται ισότιμα και στα παιδιά των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων στο κέντρο και στην περιφέρεια και με την ειδική ενίσχυση των ΑμεΑ.

Στην αποκατάσταση της ουσιαστικής δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος και περαιτέρω στη θεσμική κατοχύρωση ενός ισχυρού δημοκρατικού κράτους με μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη και την ΕΥΠ.

Στην αντιμετώπιση της δημογραφικής πρόκλησης με τη στήριξη της γυναίκας στην εργασία, της μητέρας, με κοινωνικές πολιτικές για το παιδί, με ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και με την κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

Δείτε την ομιλία του κ. Παπαηλιού εδώ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.