Πολιτικη

Λαϊκή Συσπείρωση: Μομφή στην αντιλαϊκή πολιτική και στους φορείς της

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Είναι καιρός ο λαός να δοκιμάσει τη δύναμή του, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση.

Αναλυτικά το περιεχόμενό της:

Μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και οι παραστάσεις τσίρκο που ζούμε 3,5 χρόνια στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου αναβαθμίζονται.

Περισσεύουν τα κροκοδείλια δάκρυα για την αστική δημοκρατία, και τους θεσμούς της, την κυβερνησιμότητα και την σταθερότητα. 

Εξανίστανται και ωρύονται για τις αντιδημοκρατικές και τις αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου της Ν.Δ, που μεταφέρουν αρμοδιότητες του Πε.Συ. στην Οικονομική Επιτροπή, που με δοτή πλειοψηφία ελέγχει η παράταξη του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη, αυτοί που διοίκησαν την Περιφέρεια έχοντας το 40% των ψήφων και παίρνοντας το 60% των εδρών στο Πε.Συ. και το 67% των εδρών στην Οικονομική Επιτροπή.

Εξανίστανται και ωρύονται για το πως γίνεται οι 19 ψήφοι που παίρνει η παράταξη της Περιφερειακής Αρχής για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, να είναι μεγαλύτερες από τους 27 ή 29 που τα καταψηφίζουν, αυτοί που όντας βουλευτές ή υποστηρικτές της κυβέρνησης του πατέρα Μητσοτάκη έλεγαν στους εργαζόμενους ότι παίρνουν αυξήσεις και μάλιστα μεγάλες, αφού το μηδέν συν μηδέν κάνει δεκατέσσερα (0+0=14).

Εξανίστανται και ωρύονται πως γίνεται με 19 ψήφους να περνά ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας, αυτοί που έχουν πάρει δεκάδες αποφάσεις για κρίσιμα ζητήματα και μάλιστα το μεταμεσονύχτιο με μόλις 14 ψήφους. 

Αυτή είναι η δημοκρατία τους και του κ. Νίκα και του κ. Τατούλη. 

Αυτή είναι η αστική δημοκρατία των λόμπι και των ΜΚΟ, της σαπίλας και της διαφθοράς, που από κοινού οι δυνάμεις της Ν.Δ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ χτίζουν και θωρακίζουν σε όλα τα επίπεδα (τοπικό-περιφερειακό-κεντρικό-ευρωενωσιακό) όπως με το πρόσφατο ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο για τις Καΐληδες και τους Παντσέριδες.

Διαγκωνίζονται σε όλα τα επίπεδα για το ποιος θα είναι στο τιμόνι υλοποίησης αυτής της άθλιας αντιλαϊκής και διεφθαρμένης πολιτικής.

Εμείς δεν διαλέγουμε διαχειριστή.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, να κάνουν την δική τους μομφή και στους δυο, στα αστικά κόμματα, που υλοποιούν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε τους αριστερούς των Νέων Δρόμων, τους αριστερίζοντες της Ανταρσύα, τους οικολόγους και οικολογούντες, τους δημοκράτες και προοδευτικούς, που 3,5 χρόνια συμμετέχουν στο αντί-Νίκα μέτωπο με επικεφαλής τον Τατούλη και θιασάρχη τον Πετράκο, να σκεφτούν, να δουν ποιον ωφέλησε αυτή η τακτική.

Ωφελεί πρώτα και κύρια την Ν.Δ αλλά και τους δυο και τον Νίκα και τον Τατούλη, γιατί συσκοτίζει την ταύτισή τους στην ακολουθούμενη πολιτική, στην συγκάλυψη ευθυνών, στον αποπροσανατολισμό του λαού από τις αιτίες και τους υπαίτιους των βασάνων που ζει, από τη διέξοδο σε όφελός του.

Συγκαλύπτει ότι όλοι τους υπηρέτησαν και υπηρετούν την αδιαφάνεια στην διαχείριση των οικονομικών των Δήμων και των Περιφερειών, και λειτουργούν στο πλαίσιο των πολιτικών ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των ιδιωτικοποιήσεων της ανταποδοτικότητας και της επιλεξιμότητας των έργων όχι με βάση τις λαϊκές ανάγκες αλλά την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Τους δοκιμάσαμε όλους σε όλα τα επίπεδα, κυβέρνησης και περιφέρειας. 

Είναι καιρός ο λαός να δοκιμάσει τη δύναμή του. Που βρίσκεται στον αγώνα για την ανατροπή, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλα τα μέτωπα και στη κάλπη στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές αργότερα τον Οκτώβρη.                

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.