Πολιτικη

"Οι πολίτες περιμένουν απαντήσεις για τη φορολόγηση των Ευρωβουλευτών"

Φωτογραφία: screenshot/youtube

Επίκαιρη ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου προς τον υπουργό Οικονομικών.

Όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου που απέστειλε ο βουλευτής Αρκαδίας και Ε' Αντιπρόεδρος της Βουλής:

Κατέθεσα σήμερα, επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να μη φορολογούνται οι αποδοχές των Ευρωβουλευτών και να μην πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης. Μάλιστα αν κάποιος πλήρωσε θα πρέπει το Δημόσιο να του τα επιστρέψει.

Δυστυχώς η κυβέρνηση, ενώ γνώριζε την προσφυγή Ευρωβουλευτή στο ΣτΕ (για την απόφαση της ΑΑΔΕ) ώστε να μην πληρώνουν ή να τους επιστραφούν τα χρήματα, δεν προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση.

Είναι πρόκληση απέναντι στον συνεπή Έλληνα φορολογούμενο να μην φορολογούνται οι Ευρωβουλευτές και να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Είναι ευθύνη των κομμάτων να ζητούν από τους Ευρωβουλευτές τους, να φορολογηθούν και να πληρώνουν την εισφορά αλληλεγγύης και όσοι πλήρωσαν να μην τους επιστραφούν τα ποσά που με βάση τα δημοσιεύματα των ειδικών υπολογίζονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Είναι μη νόμιμη και μη ηθική ενέργεια που πλήττει το κύρος όλου του πολιτικού κόσμου.

Άμεσα και χωρίς καθυστέρηση οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.