Εκλογες 2023

Eπισκέψεις Παπαηλιού σε υπηρεσίες της Τρίπολης

Φωτογραφία: Γιώργος Παπαηλιού- facebook

"Μπαράζ" επισκέψεων από τον υποψήφιο Βουλευτή Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο κ. Παπαηλιού επισκέφθηκε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Δ.Υ.Π.Α., τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, τον Ε.Φ.Κ.Α., το ΚΤΕΛ αλλά βρέθηκε και σε Τυρό-Λεωνίδιο. Ο ίδιος επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής σε αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Ο κομβικός ρόλος του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που εξακολουθεί να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, έχει ακυρωθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ με τον μετασχηματισμό του σε υπηρεσία, τη «Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης» (ΔΥΑΠ).

Το πρόβλημα της ενίσχυσης του μόνιμου προσωπικού και της αξιοποίησης  μόνιμων εργασιακών  συμβούλων  του «Οργανισμού» παραμένει ενεργό και επείγον.

Εξάλλου τα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης πρέπει να περιλαμβάνουν και θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση, ώστε  να έχουν σαφή επαγγελματική στόχευση, να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνικά δίκαιης ανασυγκρότησης της χώρας και των επί μέρους περιοχών και όχι να παρέχουν δωρεάν εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις χωρίς δεσμεύσεις,  κατάρτιση χωρίς σαφές επαγγελματικό και κοινωνικό αντίκρισμα, σύστημα κυρώσεων που μεταθέτει στους άνεργους τις ευθύνες της κρατικής ανεπάρκειας και επιδοτήσεις-επιδόματα μέσω ΔΥΠΑ, που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και άνεργους ως ψηφοφόρους-πελάτες

Είναι ανάγκη να αναβαθμισθούν οι Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ και κυρίως να εμπλουτισθούν με κατάλληλες ειδικότητες,  για  να   προσελκυσθούν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, στη χώρα και στο νομό μας, ο οποίος διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα  που, αν αξιοποιηθούν, μπορούν να αποτελέσουν αναπτυξιακές αιχμές (αγροτοδιατροφικός τομέας, αγροτουρισμός, ενέργεια, ΒΙΠΕ Τρίπολης κλπ).

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δομή του β΄ βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την ανάταξη της Αρκαδίας.

Χρειάζεται αλλαγή, «καθαρός» προγραμματισμός με σαφείς προτεραιότητες  και αντίστοιχη κατανομή των πόρων. Αυτά απαιτούν πολιτική βούληση, που σήμερα δεν υπάρχει ούτε κεντρικά (στην απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ)  ούτε σε επίπεδο περιφέρειας.

Ενδεικτικά, η «παράκαμψη» των Λαγκαδίων, η Τάκα για την άρδευση της ευρύτερης περιοχής (και όχι για έργα ήσσονος σημασίας) και η αποκατάσταση και βελτίωση του άθλιου οδικού δικτύου του νομού πρέπει να αποτελέσουν αιχμές.

Η προσδοκώμενη στις εκλογές της 21ης Μαϊου πολιτική αλλαγή, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη διακυβέρνηση της χώρας, μπορεί να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων.

 

Η Νότια Κυνουρία, με την ιστορία, την τσακώνικη γλώσσα και παράδοση, τη θάλασσα και τα όμορφα ορεινά χωριά της προσφέρεται για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Όμως η αγροτική παραγωγή της περιοχής, με τα ποιοτικά κηπευτικά της, όχι μόνον δεν  πρέπει να αφεθεί στην τύχη της, αλλά, με τη συλλογική δράση των παραγωγών και τη στήριξη της πολιτείας, πρέπει να αποτελέσει τη βάση της Νότιας Κυνουρίας της δημιουργίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.