Εκλογες 2023

Σε Καρύταινα και Μεγαλόπολη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αρκαδίας

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Συναντήθηκαν με κόσμο και αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μεταλιγνητική εποχή της περιοχής.

Ο  υπ. βουλευτής Αρκαδίας  του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού,  μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής  και της Οργάνωσης Μελών Μεγαλόπολης, παραβρέθηκαν στην Καρύταινα και  στη Μεγαλόπολη.

Η  ζωή, οι δραστηριότητες και η αγορά στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης ήδη έχουν επηρεαστεί αρνητικά και φθίνουν, μετά την αποφασισθείσα από την κυβέρνηση της ΝΔ βίαιη απολιγνιτοποίηση (παρά την προσωρινή αναστολή της), χωρίς σχέδιο για την προετοιμασία της «μεταλιγνιτικής εποχής».

Οι πόροι που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη»,  δεν έχουν διοχετευθεί στην περιοχή.

Επιβάλλεται, να υπάρξουν  σαφείς αναπτυξιακές αιχμές για τη «μεταλιγνιτική» εποχή, βάσει των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των αναγκών της περιοχής, που να περιληφθούν σε ένα ευρύτερο τοπικό σχέδιο βιώσιμης ανάταξης και ανάπτυξης. 

Η Μεγαλόπολη χρειάζεται δημόσιες επενδύσεις για την κατασκευή έργων υποδομής που να διευκολύνουν την πρόσβαση, τις επικοινωνίες, την υποδοχή επενδύσεων και τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας για τους νέους της Μεγαλόπολης.

Και βέβαια, τη σύνδεσή τους με τον τομέα της ενέργειας στον οποίο υπάρχει τεχνογνωσία, έμπειρο προσωπικό και μακρά παράδοση, με την πρωτογενή παραγωγή και  με την ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών και μυθολογικών σημείων αναφοράς, όπως το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης,.

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να διασφαλιστεί η επιβίωση και το μέλλον της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.