Πολιτικη

"Το θέμα είναι.. μούφα, όπως λέει ο λαός"

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, στη συζήτηση για τις υποκλοπές στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

 

Σε αυτό το λαό, υπάρχει έντονο το στοιχείο της θυμοσοφίας. Επειδή καποιοι έχουν ανεβάσει πολύ τον πήχυ, κάποιοι άλλοι νομίζουν πως είναι "πολιτικοί".

 

Τα μέλη των μειοψηφιών, που φοβούνται να κοιταχτούν στον καθρέφτη, και προσπαθούν να επιβιώσουν απέναντι στους πολίτες, μεταφέροντας εικόνες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

 

Αυτός είναι ο "κατήφορος" της αντιπολίτευσης. Δεν έχει τερματισμό αυτό, όπως η αντιπολίτευση δεν έχει άποψη για την Περιφέρεια και το δημόσιο συμφέρον. Θεωρούν πως η κοινωνία είναι μόνο ο εαυτός τους και ομφαλοσκοπούν.

 

Έρχονται εδώ και μας λένε αντιφατικά πράγματα επειδή πολιτικά δεν μπορούν να "σταθούν".

 

Άκουσα τον κ. Πατσαρίνο να λέει πως η δική μας παράταξη υφίσταται κρίση. Και δεν έχει ίχνος ντροπής όταν το λέει αυτό, ενώ η δική του παράταξη είναι αποδεκατισμένη. Όταν γνωρίζει πολύ καλά πως η "Νέα Πελοπόννησος" αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα το 2014 και κέρδισε την εμπιστοσύνη του 60% των Πελοποννησίων.

 

Για τον "περισπούδαστο" εκπρόσωπο του ΚΚΕ, που έρχεται εδώ με ένα κιτάπι που του έχουν δώσει και δεν ντρέπεται να μιλάει για "υποκλοπές και παρακολουθήσεις" ενώ ο πυρήνας της ιδεολογίας που υποστηρίζει βασίστηκε σε υποκλοπές, παρακολουθήσεις και διωγμούς!

 

Δεν μπορεί ο κ. Πατσαρίνος να μιλάει για αξιοκρατία, γιατί αυτός ανήκει στους σφετεριστές της εξουσίας, που θέλουν να διορίσουν τα παιδιά τους.

 

Δεν είμαστε ισχυρή ομάδα απλώς, είμαστε ισχυροί ανάμεσα στους πολίτες.

 

Δύναμή μας είναι οι ίδιοι οι πολίτες και το έργο μας. Γι' αυτό και δεν φοβόμαστε κανέναν και τίποτε.

 

Ποιος Περιφερειάρχης, ευθαρσώς, τοποθετήθηκε ευθέως απέναντι στον Πρωθυπουργό, όταν όλοι οι άλλοι Περιφερειάρχες τον "έγλειφαν"; 

Για το ζήτημα των υποκλοπών, υπήρξε εξωθεσμική διαδικασία και το θέσαμε εξαρχής, δημόσια. Αυτό το γεγονός και ο χειρισμός του, δημιούργησε μια θεσμική εκτροπή που έπρεπε εμείς να διορθώσουμε. Ήταν ένα καλοστημένο παιχνίδι.

 

Εσείς, όμως, εκπρόσωποι της μειοψηφίας, ενώ αγνοείτε το ζήτημα, στοχοποιείτε την Περιφερειακή Αρχή, πράγμα που είναι άνανδρο.

 

Είναι καιρός να σοβαρευτείτε, γιατί οι πολίτες δεν σας έστειλαν εδώ για να κάνετε "παιχνίδια", αλλά για να τους εκπροσωπήσετε.

 

Δεν ξέρω αν γνωρίζετε πόσο προσβλητικός ήταν ο έλεγχος των υπηρεσιάκων παραγόντων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

 

Πως και δεν ενδιαφερθήκατε ποτέ γι' αυτό, αφού "κόπτεσθε" για τους εργαζόμενους; Γιατί δεν παίρνετε θέση, καθαρή, για το θέμα;

 

Η σκοπιμότητα σας είναι τόσο μικρή, όσο και ο πολιτικός βίος της.

 

Εγκαλώ και καλώ-και σήμερα- την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας να παραιτηθεί. Έπρεπε ήδη να το έχει κάνει, καθώς εκλείπει πλέον η αμοιβαία εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη για τη στήριξη του κύρους ενός θεσμού.

 

Φυσικά και δεν θα αφήναμε τη Μεσσηνία στην "τύχη" της και πρέπει να σας πω πως η λειτουργία της Περιφερειακή Ενότητας αποκαταστάθηκε γρήγορα και για πρώτη φορά υπάρχουν χαμόγελα στη Μεσσηνία.

 

Σε ποια δημοκρατία τα μέσα ενημέρωσης είναι υπεράνω κριτικής; Που ακούστηκε αυτό; Τα μέσα ενημέρωσης όπως και εμείς, οφείλουν να υφίστανται κριτική

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.