Πολιτικη

Δημοτικό Συμβούλιο: Αποσύρθηκε ο προϋπολογισμός της ΚΕΔΗΤ

Τσιαμούλος: "Καταγγέλλω πως ο Δήμαρχος σκοπίμως καθυστερεί τον οικονομικό έλεγχο στην επιχείρηση"

Το "σήριαλ ΚΕΔΗΤ"  προσέθεσε άλλο ένα..επεισόδιο στα πολλά που ήδη έχουμε παρακολουθήσει,  κατά τη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης, στις 19 Απριλίου 2018.

Η νέα εξέλιξη, βέβαια, είναι πως, όπως δήλωσε ο κ. Παυλής, οι ορκωτοί λογιστές θα οριστούν από το δημοτικό συμβούλιο και όχι τη διοίκηση της επιχείρησης, η οποία δεν έχει, έτσι κι αλλιώς, προϋπολογισμό, άρα και καμία δυνατότητα ανάθεσης έργου.

 

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε πως η συγκεκριμένη πρόταση είχε κατατεθεί από την αντιπολίτευση εδώ και τρεις μήνες..Τότε, η απάντηση που είχε δοθεί είναι πως η επιχείρηση θα ορίσει η ίδια τους ορκωτούς λογιστές. 

 

Απόψε, πάντως, ήταν πασίδηλο πως ο προϋπολογισμός και το σχέδιο δράσης της ΚΕΔΗΤ για το 2018 ήταν τόσο πρόχειρα, που ακόμα και η ίδια η οικονομική υπηρεσία του Δήμου έκανε αρνητική εισήγηση.

 

Μάλιστα, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Νίκου, μέλος της παράταξης "Τρίπολη, αλλάζουμε τα δεδομένα" και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΤ, περιέγραψε με πολύ μελανά χρώματα την εικόνα που έδειξε η διοίκηση της επιχείρησης, κατά τη συνεδρίαση για την έγκριση του προϋπολογισμού.

 

Να σημειώσουμε πως κανείς εκπρόσωπος της διοίκησης δεν έκανε τον "κόπο" να παρευρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Η απόσυρση, τελικά, του συγκεκριμένου θέματος-λίγο πριν την ολοκλήρωση μιας τετράωρης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου-, προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς υπήρξαν επικεφαλής που δεν είχαν τοποθετηθεί για το θέμα και ζήτησαν το λόγο. 

 

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς ο Πρόεδρος, κ. Κακλαμάνος θεώρησε πως, μετά την απόσυρσή του, το θέμα είχε λήξει. Ακολούθησε και δεύτερη διακοπή της συνεδρίασης, λόγω σχετικής έντασης, για να ολοκληρωθεί λίγο αργότερα το δημοτικό συμβούλιο, με όσους συμβούλους είχαν απομείνει.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.