Πολιτικη

Αναστήλωση της γέφυρας Καρύταινας (video)

Η 13η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου-λιγνιτόσημου, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (18/4).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, έγραψε χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα εξής:

"Μία συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε από τα παρόντα μέλη να κινηθούμε νομικά κατά της ΔΕΗ (αφού οι προφορικές διαβεβαιώσεις των υπευθύνων δεν έγιναν πράξη) για να πάρουμε τα χρωστούμενα που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

 

Παρόλα αυτά και σε αυτήν την συνεδρίαση εντάξαμε μία σειρά μικρών αλλά σημαντικών έργων από χρήματα που προέρχονται από εκπτώσεις άλλων έργων.

 

Τα έργα αφορούν τόσο στη βελτίωση του οδικού δικτύου των περιοχών που υπάγονται στο λιγνιτόσημο, όσο και σε άλλα έργα, όπως η επισκευή της οικίας Δημητρακόπουλου στην Καρύταινα, η αναβάθμιση του κέντρου υγείας Μεγαλόπολης και η σύνταξη μελετών για την αναστήλωση της γέφυρας της Καρύταινας.

 

Τη νομική οδό θα πάρει η διεκδίκηση των χρωστούμενων από τη ΔΕΗ, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής παρακολούθησης του λιγνιτόσημου, στην οποία προεδρεύω.

 

Απόφαση που ελήφθη, στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής, την Τετάρτη το μεσημέρι, στην Τρίπολη.

 

Η ΔΕΗ παρά τις προφορικές υποσχέσεις της μας χρωστά πάνω από 20 εκ. ευρώ και η πώλησή μας καθιστά αμφίβολο αν θα πάρουμε αυτά τα χρήματα και βέβαια αν θα υπάρχουμε ως επιτροπή.

 

Για το λόγο αυτό, εντός του Απριλίου, θα κινηθεί η νομική διαδικασία για να μπορέσουμε να πάρουμε τα χρήματα και να κάνουμε έργα στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης και σε μέρος του δήμου Γορτυνίας.

 

Και στη σημερινή συνεδρίαση εντάχθηκαν κάποια μικρά αλλά χρήσιμα για τις τοπικές κοινωνίες έργα, όπως: 

  • Η αποκατάσταση της βατότητας της επαρχιακής οδού Δυρράχι- όρια νομού Πολιανή
  • Επισκευή στέγης κτιρίου συλλόγου Καρυτινών (Οικία καθηγητή Δημητρακόπουλου).
  • Ολοκλήρωση βατότητας δρόμου στην ΤΚ Βάστα, στην ΤΚ Βάγγου και στην ΤΚ Βελιγοστής.
  • Συντήρηση του δρόμου στην ΤΚ Παλάτου.
  • Αποκατάσταση δρόμου Μεγαλόπολης-Λυκαίου (μέσω Θωκνίας).
  • Σύνταξη μελετών για την αποκατάσταση της γέφυρας Καρύταινας.
  • Αναβάθμιση στο κέντρο υγείας Μεγαλόπολης.
  • Ασφαλτόστρωση με αντιολισθητικό τάπητα στην ΤΚ Ακόβου.
  • Αποκατάσταση δημοτικής οδού στη θέση Γαρδίκι στην ΤΚ Χοιράδων.
  • Αντιπλημμυρική προστασία ρέματος "Γριακώσταινα" εντός ορίων ΤΚ Καμάρας και Αναβάθμιση υποδομών κλειστού δημοτικού σταδίου ΔΚ Μεγαλόπολης."

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.