Πολιτικη

Παπαηλιού: Χαιρετισμός για τη διαμεσολάβηση

Η διαμεσολάβηση αποτελεί διαδικασία εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών.

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, μιλώντας κατά τα εγκαίνια του «Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών» του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης (27.4.2018), είπε, μεταξύ των άλλων:

Η διαμεσολάβηση αποτελεί διαδικασία εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών. Μέσω αυτής, οι διαφορές που προκύπτουν κατά τις συναλλαγές, δεν φθάνουν στα Δικαστήρια, αφού  επιλύονται με τρόπο «αναίμακτο», συναινετικό και που δεν δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ των συναλλασσομένων.

Το πρόσφατα εισαχθέν θεσμικό πλαίσιο καθιερώνει την υποχρεωτική προσπάθεια επίλυσης με διαμεσολάβηση και όχι την υποχρεωτική επίλυση με διαμεσολάβηση.

Έτσι μπορεί να επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη επίλυση των διαφορών, ταχύτερα και με μικρότερο κόστος.

Η κατάρτιση και εκπαίδευση των διαμεσολαβητών είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη ανάληψη ενός ρόλου που είναι κομβικός για την εξωδικαστική επίλυση διαφορών.   

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης και του Επιμελητηρίου για ίδρυση «Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης» είναι ευπρόσδεκτη. Και αυτό, διότι (και) μέσω αυτού μπορεί να καλλιεργηθεί «κουλτούρα» διαμεσολάβησης που μέχρι τώρα δεν αποτελεί στοιχείο της νοοτροπίας των συναλλασσομένων.    

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.