Πολιτικη

Το... party αλλιώς της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόρειας Κυνουρίας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου με αφορμή την εκδήλωση: Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΟΝΤΡΑ …στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα με μουσική και πολιτισμό.

Στις 8 Αυγούστου 2022 φίλες και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συντρόφισσες και σύντροφοι, στείλαμε το δικό μας μήνυμα αντίστασης στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι, στο beach bar  “PORTES”, όπου μας φιλοξένησε με προθυμία και άψογο επαγγελματισμό τόσο ο ιδιοκτήτης, όσο και το νεανικό προσωπικό και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του ιδιαιτέρως ικανού μουσικού Γρηγόρη Παπαντώνη, διασκεδάσαμε, συζητήσαμε και γνωριστήκαμε μεταξύ μας σε ένα party αλλιώς…

ΠΑΡΤΗ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗ ΖΩΗ, γιατί έχουμε δικαίωμα σε αυτήν και δεν πρέπει να αφήσουμε χώρο στο φόβο και την απελπισία.

Στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τους δημοκράτες, προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες να πλαισιώσουν την παράταξη.

Στόχος αυτού του ανοίγματος στην κοινωνία, ήταν και παραμένει η διεύρυνση της Αριστερής προοδευτικής παράταξης, ώστε, δυνατή πλέον να μπορέσει να ανατρέψει τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη που είναι υπεύθυνες για την ανεργία, την ακρίβεια, την ξενοφοβία και τον αυταρχισμό, αλλά και τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που εκπορεύονται απευθείας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, θυμίζοντας εποχές χούντας, μετεμφυλιακή δεξιά και κυβερνήσεις πατρός Μητσοτάκη.  

Ο μόνος τρόπος αντίστασης στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, του κράτους πρόνοιας, των εργασιακών κεκτημένων δικαιωμάτων, είναι η συλλογική δράση και αντίδραση.

Εμείς λοιπόν, τα μέλη της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόρειας Κυνουρίας, μαζί με  τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, βλέποντας τη ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΟΝΤΡΑ σε αυτήν τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, επιλέξαμε ως έναν από τους τρόπους δράσης και αντίδρασης να στείλουμε το μήνυμά μας με μουσική και πολιτισμό. 

Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν με χαρά και εθελοντικά, νέα παιδιά που σπουδάζουν μουσική και αυτή θα είναι το διαβατήριό τους για αναζήτηση εργασίας μόλις αποφοιτήσουν. 

Εκπρόσωποι μιας γενιάς που καλείται να είναι η προμετωπίδα σε αυτό τον αγώνα. Της γενιάς των πολλαπλών κρίσεων, της πιο καταρτισμένης γενιάς που αδυνατεί να βρει εργασία στη χώρα και αναγκάζεται να μεταναστεύσει. Της γενιάς που λόγω των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αδυνατεί να φύγει από την οικογενειακή στέγη, να κάνει οικογένεια, να ονειρευτεί.

Σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, στην εποχή της πληροφορίας, στην εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης η νέα γενιά δεν καλείται απλώς να δράσει, αλλά σε πολλές περιπτώσεις να επαναπροσδιορίσει τον ίδιο τον τρόπο παρέμβασης στα κοινωνικά πεδία. Και αυτό θα κάνει, όπως έπραξε στο παρελθόν έτσι και σήμερα τα όνειρα και η μαχητικότητα των νέων είναι αυτά που θα λειτουργήσουν ως καταλύτης και θα οδηγήσουν στη μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Στη μουσική όμως αυτή δράση ανταποκρίθηκαν και μεγαλύτερα «παιδιά» που έχουν μεράκι τη μουσική, αλλά είναι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες. Σύντροφοι και φίλοι που έπαιξαν και τραγούδησαν με κέφι.

Το πάρτυ μας τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας σύντροφος Γιώργος Παπαηλιού και συντρόφισσες και σύντροφοι, κομματικά στελέχη, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας, της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της Νεολαίας Μεσσηνίας και Αρκαδίας και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.  Συζήτησαν με τον κόσμο τα θέματα της ζοφερής καθημερινότητας, αλλά και χαλάρωσαν με τους ήχους της τρομπέτας, της κιθάρας, αλλά και του μπουζουκιού. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη είναι τα μόνα μας σωσίβια και όπως έχει πει και ο σύντροφος Αλέξης «Με κάθε τρόπο πρέπει να ξαναγυρίσει η ελπίδα στον τόπο".

Για την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόρειας Κυνουρίας
Η Συντονιστική Επιτροπή

Για τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας
Ο Γραμματέας  Ανδρέας Παυλής 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.