Πολιτικη

Αποκλειστικό: Η Υφυπουργός Εργασίας "αδειάζει" την Περιφέρεια

Το ζήτημα των "Κέντρων Κοινότητας" αποτελεί, εδώ και καιρό, μόνιμη "πηγή" εντάσεων μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του αρμόδιου Υπουργείου.

 

Το διακύβευμα αφορά τους Δήμους της Πελοποννήσου αλλά και τους πολίτες, φυσικά, καθώς τα "Κέντρα Κοινότητας" κατέχουν δεσπόζουσα θέση και ως προς την ομαλή υλοποίηση της μετατροπής του Ο.Γ.Α σε Ο.Π.Ε.Κ.Α.

 

Στην ουσία, καθώς ο νέος φορέας θα είναι αρμόδιος για την παροχή στους δικαιούχους μιας σειράς  επιδομάτων νευραλγικής σημασίας για την κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης, η μη πρόβλεψη για ύπαρξη αντιστοίχων κέντρων σε Τρίπολη και Κόρινθο, αποτελεί "αγκάθι" στις σχέσεις μεταξύ κεντρικής και περιφεριακής διακυβέρνησης.

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με αποκλειστικές πληροφορίες του arcadia 938,  αρμόδια Υπουργός, κ. Φωτίου, ήρθε σε προσωπική επαφή με τους Δημάρχους των δυο πόλεων της Πελοποννήσου και, όπως δήλωσε, θα υπάρξει μέριμνα, καθώς και πλήρη τεχνική υποστήριξη από μέρους του Υπουργείου, για να ενταχθούν και αυτές στο πρόγραμμα.

 

Αυτή η κίνηση της κ. Υφυπουργού, παρακάμπτει, ουσιαστικά, την Περιφέρεια Πέλοποννήσου, οι υπηρεσίες της οποίας είχαν απορρίψει την σχετική αίτηση ένταξης- στη δράση αυτή- του Δήμου Τρίπολης, κρίνοντάς την ως μη επαρκή, ενώ ο Δήμος Κορίνθου δεν έχει υποβάλει καμία πρόταση!

 

Οπωσδήποτε, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συγκεκριμένη συνεδρία- Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 10:30 π.μ.- του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου, όπου θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, η κ. Θεανώ Φωτίου και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.