Πολιτικη

Ξεκινούν οι εργασίες στο 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο (video)

Για την κατάληψη στην οποία προχώρησαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Τρίπολης, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα, μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Δημήτρης Παυλής.

Αρχικά ο Δήμαρχος Τρίπολης αναφέρθηκε στις καταλήψεις, που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σε διάφορα σχολεία της Τρίπολης, τονίζοντας πως οι μαθητές θέτουν ευρύτερα ζητήματα της παιδείας και των σπουδών τους, για τα οποία θα βρει λύσεις η μαθητική και πανεπιστημιακή κοινότητα σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο.

Όσον αφορά στο πρώτο γυμνάσιο – λύκειο και την διαμαρτυρία των μαθητών για τα προβλήματα του κτιρίου, ο κ.Παυλής τόνισε: "Τέθηκε ξαφνικά ένα θέμα επικινδυνότητας αναφορικά με το κτίριο, κάτι που είναι αναληθές", ενώ συμπλήρωσε: "Πρόκειται για ένα παλιό κτίριο, στο οποίο εδώ και σαράντα χρόνια, που λειτουργεί το σχολείο, δεν πήγε ούτε ένας εργολάβος, εκτός από κάποιες επιμέρους εργασίες, που έγιναν κατά καιρούς. Στα χρόνια της δικής μου θητείας, που πέφτανε οι σοβάδες, εμείς σαν Δημοτική Αρχή κάναμε το αυτονόητο. Αφαιρέσαμε όλους τους επικίνδυνους σοβάδες, αναζητήσαμε χρηματοδότηση, την πήραμε και τρέξαμε τους διαγωνισμούς. Το θέμα έπρεπε, να λυθεί συνολικά και εμείς καταφέραμε να πάρουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση, για να παρέμβουμε όπου χρειάζεται. Σε δέκα με δεκαπέντε μέρες θα μπει ο πρώτος εργολάβος για το γυμναστήριο του σχολείου. Όλες οι υπόλοιπες εργασίες έχουν προβλεφθεί και πλέον σε λίγους μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί".

Τέλος ο Δήμαρχος εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στην προηγούμενη δημοτική Αρχή, καθώς όπως τόνισε, επί της θητείας της δεν έκανε καμία παρέμβαση σε σχολικές μονάδες. "Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ήταν ένα απόλυτο μηδενικό αναφορικά με τις παρεμβάσεις της στις σχολικές μονάδες και τώρα κάποιοι θεωρούν, πως μπορούν, να κάνουν και αναρτήσεις και να ασκούν κριτική μέσω facebook. Εμείς κάναμε παρεμβάσεις και συνεχίζουμε και σε άλλα σχολεία, που είναι έξω από τα όρια της πόλης. Για παράδειγμα τα σχολεία της Τεγέας και του Λεβιδίου εντάχθηκαν με 500.000 ευρώ, για να γίνει η ενεργειακή τους αναβάθμιση", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Παυλής.

(Δελτίο Τύπου)

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.