Πολιτικη

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Προτάσεις ενίσχυσης νοσοκομείων της περιοχής

Καταγραφή ελλείψεων στο Παναρκαδικό, αλλά και στα Κέντρα Υγείας Τρίπολης και Μεγαλόπολης.

Η κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί στο χώρο της Υγείας μετά την έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού, απαιτεί τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την επιτήρηση της Δημόσιας Υγείας και την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου σε Πανελλαδικό επίπεδο, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών Ιατρών. 

Όσον αφορά την κατάσταση στο Νομό Αρκαδίας, σύμφωνα  και με την εικόνα που έχει αποτυπωθεί από δημόσιες παρεμβάσεις και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί, προτείνεται η υλοποίηση των παρακάτω ενεργειών, για την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας στη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Α. Για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο:

1ο.  Απαιτείται η άμεση πρόσληψη μόνιμου και επικουρικού Ιατρικού προσωπικού στο ΓΠΝΝ Τρίπολης, δεδομένου ότι οι προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα(μόνο δυο επικουρικών ιατρών) δεν επαρκούν.

2ο.  Απαιτείται η άμεση πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού.

3ο.  Απαιτείται η άμεση προμήθεια προστατευτικού εξοπλισμού ασφάλειας και υγείας στην εργασία και ιδιαίτερα μασκών τύπου FFP2, FFP3 και

4ο.  Απαιτείται η άμεση πρόσληψη 5 Ιατρών για τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου σε θέσεις  που είχαν προγραμματιστεί να πληρωθούν.

Β.  Όσον αφορά το Κ.Υ. Τρίπολης(πρώην ΙΚΑ) και Κ.Υ Μεγαλόπολης:

1ο.  Απαιτείται η επιστροφή στις θέσεις τους των Ιατρών Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής του ΚΥ Τρίπολης και ΚΥ Μεγαλόπολης που έχουν μεταφερθεί στο Παναρκαδικό, ώστε να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια υγεία και να μη συνωστίζονται οι ασθενείς με το παραμικρό στο νοσοκομείο .

2ο.  Απαιτείται η άμεση προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες, στολές, γάντια) και

3ο.  Απαιτείται η άμεση πρόσληψη των 4 μονίμων Ιατρών του ΚΥ για τις θέσεις που είχαν από πέρυσι προκηρυχθεί.

Γ.  Σχετικά με την άσκηση του Οδοντιατρικού Επαγγέλματος:

1ο.  Σύμφωνα με την από  10-04-2020 επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την 6η ΥΠΕ, τονίζεται η ανάγκη για άμεση πρόσβαση σε μέτρα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), όπως είναι η προμήθεια μασκών , αδιάβροχων στολών, προσωπίδων και όλου του απαιτούμενού εξοπλισμού για την ασφαλή παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών υγείας.

2ο.   Απαιτείται να δημιουργηθεί μηχανισμός διανομής των υλικών αυτών ή τουλάχιστον εξασφάλιση και δέσμευση ικανών αποθεμάτων και για τους ιδιώτες οδοντιάτρους, που διευκολύνουν κρατώντας τους οδοντιατρικούς ασθενείς μακριά από τα νοσοκομεία και

3ο.  Απαιτείται η προμήθεια του απαραίτητου προστατευτικού εξοπλισμού και η ένταξη των Οδοντιάτρων στο σύνολο των μέτρων στήριξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί.

Από το Τμήμα Υγείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.