Πολιτικη

Συνάντηση Παπαηλιού με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης

Συνάντηση του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Η. Παπαηλιού, με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης, Θανάση Χριστογιαννόπουλο.

Στις 12.6.2020 ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού συναντήθηκε στο Δημαρχείο της Μεγαλόπολης με το Δήμαρχο Θανάση Χριστογιαννόπουλο και συζήτησε μαζί του τα προβλήματα της πόλης που συνδέονται με το βίαιο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και την  προετοιμασία της μεταλιγνιτικής εποχής  

Ο Γιώργος Παπαηλιού επανέλαβε τον κοινό τόπο  ότι η ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να διακόψει βίαια τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός για τη μεταλιγνιτική περίοδο. 

Αυτό γίνεται, διότι κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί την πολιτική της ιδιωτικοποίησης του ενεργειακού τομέα στο σύνολό του, χωρίς σχέδιο για την επάρκεια του ενεργειακού συστήματος και χωρίς μέριμνα για τις πληττόμενες περιοχές, τo κόστος ενέργειας που θα αυξηθεί για  όλους (τα νοικοκυριά και  τις επιχειρήσεις) και το σύνολο των εργαζομένων στις λιγνιτικές μονάδες.

Είναι ανάγκη και αποτελεί προτεραιότητα, ο χρόνος λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων να παραταθεί μέχρις ότου καταρτιστεί και εγκριθεί το σχέδιο για τη μεταλιγνιτική περίοδο. Αυτό πρέπει να ανταποκρίνεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τις δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής και τις ανάγκες των κατοίκων της, ιδίως των νέων, με προεξάρχουσα την εξασφάλιση σταθερών και βιώσιμων θέσεων εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί να δοθεί αποτελεσματική λύση και στο πρόβλημα της θέρμανσης των νοικοκυριών και των επαγγελματικών χώρων της Μεγαλόπολης. 

Η «δίκαιη μετάβαση» είναι ευθύνη της τοπικής κοινωνίας, η οποία πρέπει να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Μόνον έτσι οι πόροι που θα διατεθούν, «θα πιάσουν τόπο» και η περιοχή θα έχει μέλλον. 

Δ.Τ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.