Πολιτικη

Πρώτος χρόνος Τζιούμη: Τι "κρατάμε" από τον απολογισμό

Ο Δήμαρχος Τρίπολης πραγματοποίησε, την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020, έναν σύντομο απολογισμό του μέχρι τώρα έργου του.

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της Δημαρχίας, ο κ. Τζιούμης ανέφερε αρκετά στοιχεία που σχετίζονται με την δραστηριότητα της Δημοτικής Αρχής Τρίπολης. 

Εμείς "κρατάμε" τα εξής:

- Για πρώτη φορά, παρατηρείται τόσο έντονη δραστηριότητα σχετική με τις δημοπρατήσεις έργων. Συνεπώς, ευελπιστούμε βάσιμα και στην υλοποίηση έργων, εμβληματικών και απαραίτητων, μέσα στα επόμενα χρόνια και όχι στο μέλλον, γενικά και αόριστα. Άλλωστε, αυτό επεσήμανε ο Δήμαρχος και στην πρόσφατη, ζωντανή του επικοινωνία με τους δημότες (Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020).

- Είναι εμφανής η προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της πόλης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά- εφόσον είναι, όμως, ευνοϊκότερες και οι συνθήκες.

- Η συγκυρία της πανδημίας έχει προκαλέσει καθυστερήσεις και προβλήματα σ' όλα τα επίπεδα της πολιτικής και οικονομικής δραστηριότητας. Αναπόφευκτα, τις συνέπειες υφίσταται και ο δημοτικός σχεδιασμός. Όπως, βέβαια, είχε πει ο Τόμας Τζέφερσον "Κάθε πρόβλημα είναι μια ευκαιρία, μεταμφιεσμένη".

- Το "κλίμα" μεταξύ αιρετών και υπαλλήλων έχει βελτιωθεί κατά πολύ, σε σχέση με την πρότερη κατάσταση και

- Η Τρίπολη απέφυγε τον "κόλαφο" της ανεξέλεγκτης απόθεσης των απορριμμάτων στην πόλη, αλλά παραμένει η εκκρεμότητα της ολοκληρωμένης διαχείρισης που αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για να επιλυθεί το θέμα και στην αρκαδική πρωτεύουσα.

 

Τελικά, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια της Δημαρχίας του κ. Τζιούμη; Σίγουρα, ναι. Θα πρέπει, όμως, να λάβουμε υπόψη μας πως είναι απαραίτητη η "επιτάχυνση" πολλών διαδικασιών και έργων που έχουν ήδη καθυστερήσει χρόνια. Κι αυτό, παρότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, μ' ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.