Πολιτικη

ΚΚΕ: Κλιμακώνουμε τον αγώνα για ρεύμα και καύσιμα φθηνά για τον λαό

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μεγαλόπολης

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για ρεύμα και καύσιμα φθηνά για τον λαό. Οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις και δικαιώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ: 

Κίνδυνοι για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, πανάκριβοι λογαριασμοί, ενεργειακή φτώχεια, απαξίωση και σταδιακό κλείσιμο της τηλεθέρμανσης για το πανάκριβο φυσικό αέριο, οικονομικός μαρασμός για τη Μεγαλόπολη και τους κατοίκους της.

Αλλά όλα αυτά δεν είναι κεραυνός σε ξάστερο ουρανό. Τα σύννεφα των καπιταλιστικών κρίσεων συσσωρεύονται χρόνια και φέρνουν και τον ενεργειακό σχεδιασμό που περιλαμβάνει την απελευθέρωση της ενέργειας, την «πράσινη» μετάβαση, το εμπόριο των ρύπων, το χρηματιστήριο της ενέργειας, τη μονοκαλλιέργεια των ΑΠΕ. 

Και ενώ όλοι ξέρουμε ότι αυτός ο σχεδιασμός δεν έχει ως   κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και την αρμονική αξιοποίηση των μορφών ενέργειας, αλλά έχει ως στόχο τα κέρδη του κεφαλαίου, βλέπουμε να έχει τη διαχρονική υποστήριξη όλων των κυβερνήσεων, των αστικών κομμάτων, των διοικήσεων και των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Μεγαλόπολης, με μόνη εξαίρεση τη Λαϊκή Συσπείρωση! 

 Μεγαλοπολίτες –τισσες, σας καλούμε να σκεφτείτε:

Γιατί η Μεγαλόπολη και η ευρύτερη περιοχή, που πρόσφεραν τόσα πολλά στην ενεργειακή επάρκεια και τον εξηλεκτρισμό ολόκληρης της χώρας, να βρίσκονται σήμερα σε αυτή την κατάσταση; 

Γιατί κλείνουν την τηλεθέρμανση που μας ανήκει δικαιωματικά και μας σπρώχνουν στο πανάκριβο φυσικό αέριο; 

Μεγαλοπολίτες – τισσες

Υπάρχει δυνατότητα ακόμη και τώρα, η τηλεθέρμανση να συνδεθεί με την 4η ή την 5η μονάδα και το δίκτυό της να επεκταθεί σε όλη την πόλη. Ειδικά για φέτος και για όσο χρόνο χρειαστεί για να συνδεθεί με τις μονάδες της ΔΕΗ, μπορούν να βρεθούν  τα μέσα για την απρόσκοπτη λειτουργία της. 

Όσο για εκείνους που υπονόμευσαν τη λειτουργία της και την προοπτική της και θα συνεχίσουν να προβάλλουν δικαιολογίες και εμπόδια (Κυβέρνηση-Δήμος-Κόμματα), είναι εκτεθειμένοι  και έχουν ακέραια την ευθύνη απέναντι στους κατοίκους της Μεγαλόπολης για την οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στη θέρμανση των λαϊκών νοικοκυριών της πόλης. 

Μεγαλοπολίτες-τισσες

Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αυταπάτες! Σας καλούμε να μην συμβιβαστείτε με τη «λογική» που ανέχεται στον 21ο αιώνα να ζούμε με δελτίο στο ρεύμα και τη θέρμανση. Σας καλούμε να δείτε ότι η Ενέργεια ή θα είναι κοινωνικό αγαθό στο οποίο θα έχει πρόσβαση όλος ο λαός ή θα είναι εμπόρευμα από το οποίο θα πλουτίζουν μια φούχτα επιχειρηματικοί όμιλοι. Σας καλούμε να δείτε ότι πραγματική βελτίωση υπέρ του λαού ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει, αν δεν εκλείψουν οι αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα. 

Καλούμε το λαό να οργανώσει την πάλη του και να διεκδικήσει:

την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων χωρίς τις δεσμεύσεις του χρηματιστηρίου ρύπων που αυξάνουν τεχνητά την τιμή του λιγνίτη, την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, μέτρα ανακούφισης για τα λαϊκά νοικοκυριά, την απόσυρση της χώρας από τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία που τελικά τις πληρώνει ο λαός, ενώ θησαυρίζουν οι εφοπλιστές. 

Σύνδεση - τώρα! - της τηλεθέρμανσης με την 4η ή την 5η μονάδα 

και επέκτασή της σε όλο τον Δήμο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.