Πολιτικη

"Ο λαός τους έχει γνωρίσει, τους έχει κρίνει και τους έχει θέσει στο περιθώριο"

Φωτογραφία: tripolis.gr

H απάντηση του δημάρχου Τρίπολης Κώστα Τζιούμη στην ανακοίνωση του Γιάννη Σμυρνιώτη.

Συμπληρώθηκαν, πριν από λίγες ημέρες, τρία χρόνια διοίκησης του δήμου μας, από την παράταξή μας. Με σεβασμό στον δημότη και σύμφωνα με την υποχρέωση της Αυτοδιοίκησης, προβήκαμε σε (συνοπτικό) Απολογισμό του μέχρι τώρα έργου μας - όπως κάναμε και στα δύο χρόνια, και στον ένα χρόνο, όπως μπορούμε να κάνουμε ανά πάσα στιγμή απέναντι στους πολίτες. 

Μιλήσαμε συγκεκριμένα, απαριθμήσαμε συγκεκριμένα έργα, που υλοποιήθηκαν, που υλοποιούνται, που δημοπρατήθηκαν, που εντάχθηκαν, που σχεδιάζονται. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: με αριθμούς, με σημεία και χώρους, με ονόματα. 

Μόνο οι εικόνες έλειπαν, αλλά αυτές είναι ολοζώντανες και παρούσες μπροστά στα μάτια των δημοτών μας και καθενός - καθεμιάς που ζει στον ή επισκέπτεται τον δήμο μας και βλέπει δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες, πράσινο, παιδικές χαρές, γήπεδα, τάξη και καθαριότητα παντού και όχι σκουπίδια για μήνες μέσα στους δρόμους, σωτηρία και αποκατάσταση εμβληματικών κτηρίων, (με τα οποία ούτε καν ασχολήθηκε ο κ. Σμυρνιώτης ως δήμαρχος), εργώδη προσπάθεια και δημιουργικό οργασμό στην Τρίπολη και στα χωριά μας, στο κέντρο και στην περιφέρεια του δήμου.

Από όλα αυτά τα χειροπιαστά και αναμφισβήτητα τίποτα δεν είδε, δεν βλέπει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας!

Αντιθέτως, αόριστα και γενικόλογα μιλάει για έργα χωρίς ουσιαστική πρόοδο, για «παρατάσεις επί παρατάσεων» κ.λ.π.

Σε αντίθεση με τον δικό μας Απολογισμό που ορίζει και απαριθμεί: Open Mall το πρώτο που ολοκληρώθηκε από τα 50 που εντάχθησαν μαζί, πλατείες Αγίου Βασιλείου (την οποία ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα) και Συνοικισμού και Κολοκοτρώνη και Μπασιάκου και Ριζών, 18 παιδικές χαρές, γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 σε Κανδήλα και Βλαχέρνα, σύντομα και Φιλικών και Λεβιδίου, το τέλος των χωματερών, (η «δική του» στην Αγία Τριάδα έχει ήδη στοιχίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους πολίτες και εξακολουθούμε να την πληρώνουμε), ΚΔΑΠ ΜΕΑ, δεκάδες χιλιόμετρα αγροτική οδοποιία, αντιπλημμυρικά έργα και αντικαταστάσεις αμιαντοσωλήνων ύδρευσης σε δεκάδες χωριά μας (τα οποία ο ίδιος είχε ξεχάσει και εγκαταλείψει πλήρως), ασφαλτοστρώσεις , πεζοδρόμια και… και… και σταματούμε εδώ τα παραδείγματα, για να μην αναφέρουμε πράγματα που όλοι βλέπουν και γνωρίζουν και ζουν και μόνο ο κ. Σμυρνιώτης δεν βλέπει…

Και όλα αυτά μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας και της χειρότερης μεταπολεμικής κρίσης. 

Σε αντιδιαστολή με τη δική του θητεία, όπου ολοκλήρωσε μόνο το έργο της ανάπλασης του κέντρου της πόλης, το οποίο βρήκε έτοιμο από την προηγούμενη δημοτική αρχή και δεν ενέταξε, παρά ελάχιστα νέα έργα, σε προγράμματα, (ας μας παρουσιάσει, επιτέλους, την λίστα με τα έργα που ενέταξε), κάτι που επανειλημμένα είχε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο διάδοχός του, αείμνηστος Δημήτρης Παυλής.  

Όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη για όσους θέλουν να μηδενίζουν τα πάντα και να προβάλλουν σαν σωτήρες και θαυματοποιοί, ενώ ο λαός τους έχει γνωρίσει, τους έχει κρίνει και τους έχει θέσει στο περιθώριο.

Αφού στον κ. Σμυρνιώτη δεν αρέσουν ούτε οι εκδηλώσεις μας για το πολιτιστικό καλοκαίρι (το πρώτο που υλοποιείται χωρίς περιορισμούς) -στις οποίες έλαμψε δια της απουσίας του για πρώτη φορά αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας- ούτε ο εορτασμός των 200 χρόνων της Μεγάλης Επανάστασης (είμασταν από τους ελάχιστους Δήμους που έκαναν εκδηλώσεις και δράσεις και γέμισε για πρώτη φορά η Πλατεία Άρεως) στην Τρίπολη και στα χωριά μας και σε ιστορικά σημεία του τόπου μας αφού ούτε για το θερινό κινηματογράφο ούτε για κατάμεστα Μαλλιαροπούλεια και Ορχομενούς και Μαντινείες, σπήλαια Κάψια κ.λ.π. άκουσε, αφού δεν είδε την κοσμοπλημμύρα σε ποικίλες εκδηλώσεις, με πρώτη αυτή του φετινού Πάσχα, αναμφισβήτητα του καλύτερου των τελευταίων πολλών ετών, του street food και των λευκών νυκτών,(όπου συνεργάστηκε άψογα και άριστα ο Δήμος για την διοργάνωση των δύο αυτών νυκτών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς), με τη μεγαλύτερη σε συμμετοχή συναυλία που έχει γίνει ποτέ στην πόλη μας, αφού μας «κατηγορεί» ακόμη και για τις… θεομηνίες του 2016 (!), ε, είναι δύσκολο έως αδύνατο να παρακολουθήσουμε την λογική του.

Κατανοούμε, πάντως, την… πρεμούρα του για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και το… άγχος του για την «τελική ευθεία» αυτών και το…σάλπισμά του για προσέλευση «αυτοδιοικητικών δυνάμεων». 

Προσέλευση προς αυτόν και υπό την εμπνευσμένη και γνωστή ηγεσία του… 

Προσέλευση, βέβαια, την οποία αρνείται η πλειοψηφία των δημοτών μας, η οποία αποδοκίμασε και απέρριψε δύο φορές, το 2014 και το 2019. Το 2023 θα «μιλήσει» το… ανύπαρκτο, κατ´ αυτόν, έργο του Κώστα Τζιούμη και οι δημότες που ήδη γνωρίζουν, βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν πλέον. 

Συγκρίνουν άτομα, ηγεσίες, έργα, εποχές… 

Η Τρίπολη και τα χωριά μας, ομορφαίνουν, γίνονται πιο ανθρώπινα, προχωρούν μπροστά και δεν γυρίζουν στο παρελθόν…

Καλόν αγώνα κ. Σμυρνιώτη.

Κώστας Τζιούμης
Δήμαρχος Τρίπολης 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.