Πολιτικη

"Οσο οι ευθύνες διαχέονται δεν βρίσκουμε τον πραγματικό υπεύθυνο"

Η τοποθέτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με αφορμή την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Αρκαδίας και Ε' Αντιπροέδρου της Βουλής στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»:

Για την τραγωδία στα Τέμπη: Παρά το γεγονός ότι δεν έχει άμεσα σχέση με το δυστύχημα, θέσαμε τον κ. Χαυτούρα εκτός ψηφοδελτίων. Πάλι αντιδράσαμε άμεσα. Οι πολίτες πενθούν και έχουν θυμό, περιμένουν απαντήσεις από το πολιτικό σύστημα, τους δημοσιογράφους και τη Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κρυφτούν οι ευθύνες.

Όσο οι ευθύνες διαχέονται σε όλους, δεν βρίσκουμε τον πραγματικά υπεύθυνο. Η Δικαιοσύνη πρέπει να δώσει απαντήσεις. Εκτός από τη δεδομένη ατομική ευθύνη, υπάρχει δεδομένη πολιτική ευθύνη του Υπουργού και της Κυβέρνησης. Κατά τη γνώμη μου, δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος ο κ. Καραμανλής με τη Νέα Δημοκρατία στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Είχα ακριβώς την ίδια άποψη μετά την τραγωδία στο Μάτι. Η «σύμβαση 717» για την οποία όλοι μιλάνε είχε ξεκινήσει το 2014 έχουν περάσει δυο κυβερνήσεις από τότε: ο ΣΥΡΙΖΑ, με μοναδικό Υπουργό τον κ. Σπίρτζη έχει κυβερνήσει 5 χρόνια και η ΝΔ έχει κυβερνήσει 4 χρόνια με μοναδικό Υπουργό τον κ. Καραμανλή.  Πρέπει να αναληφθούν οι ευθύνες διαχρονικά μεν, αλλά είναι άδικο και συμψηφισμός να αναζητήσουμε ευθύνες στον Υπουργό του ΠΑΣΟΚ το 2010 για να απαντήσουμε για αυτό που έχει γίνει τώρα σήμερα.

Η Hellenic Train πουλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο 45 εκατ. Σαν να μην έφτανε αυτό, φέτος το καλοκαίρι κατατέθηκε στη Βουλή σύμβαση με την ιταλική εταιρεία που προέβλεπε επενδύσεις 645 -810 εκατομμύρια ευρώ οι οποίες θα γίνονταν προς όφελος της ελληνικής οικονομίας. Αντί για αυτό όμως, ο κ. Καραμανλής έφερε την κύρωση της συμφωνίας με άμεσες επενδύσεις για τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ μόνο 77,5 εκατομμύρια ευρώ. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.