Πολιτικη

Το ΚΚΕ για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Ανακοίνωση της Επιτροπής περιοχής Πελοποννήσου.

Η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο στο μεγάλο κεφάλαιο και οι ευθύνες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις προσεχείς εκλογές

Ολοκληρώθηκε η μεταβατική περίοδος λειτουργίας της μονάδας διαχείρισης στην Παλιόχουνη  Τρίπολης, ξεκινάει η μεταβατική περίοδος στην Καλλιρόη Μεσσηνίας και το αμέσως επόμενο διάστημα στη Σκάλα Λακωνίας. Σειρά δημοτικών συμβουλίων  έχουν προχωρήσει σε απαράδεκτες αυξήσεις των δημοτικών τελών προκειμένου να ανταποκριθούν στις πανάκριβες απαιτήσεις της εταιρίας. Θα επακολουθήσουν ανάλογες αυξήσεις σε όλους τους Δήμους με αποτέλεσμα τη δυσβάσταχτη επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών.

Για να ολοκληρωθεί αυτό το περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα σε βάρος του λαού της Πελοποννήσου συνέβαλαν όλα τα κόμματα αστικής διαχείρισης.

·Με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το 2011,

·Με  την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 2013εγκρίθηκανοι περιβαλλοντικοί όροι

·Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λύθηκαν πολλές εκκρεμότητες ως προς τα ιδιοκτησιακά και τα πλαστά συμβόλαια των χωραφιών στην Παλιόχουνη

·Με την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα  ολοκληρώνεται το έγκλημα.

Το ΚΚΕ και στη βουλή και στο περιφερειακό και στα δημοτικά συμβούλια με συνέπεια αποκάλυπτε και αντιπάλευε αυτές τις επιλογές.

Το κράτος έχει συνέχεια! Όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν την προηγούμενη δεκαετία, συνέβαλλαν αποφασιστικά στην επίλυση όσον προβλημάτων ανέκυπταν προς όφελος της ιδιωτικής εταιρίας, ενώ όταν ήταν αντιπολίτευση έκαναν καταγγελίες για σκάνδαλα, για φαραωνικό έργο, για τις απαράδεκτες ρήτρες ποσότητας και τιμής της σύμβασης.

Το αποτέλεσμα είναι  σήμερα μια σειρά δημοτικές αρχές να έχουν διπλασιάσει  τις δαπάνες διαχείρισης των απορριμμάτων σαν πρώτη δόση και να έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις από 60 έως και 100% στα δημοτικά τέλη καθαριότητας. Κάποιοι δε δήμαρχοι που έβαλαν πλάτη τα προηγούμενα χρόνια για την υλοποίηση αυτού του τρόπου διαχείρισης, αποφασίζουν κατόπιν εορτής να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην ΤΕΡΝΑ με αποτέλεσμα να έρχεται παρακράτηση από την κρατική χρηματοδότηση προς τους αντίστοιχους δήμους και καταβολή των ποσών στην ΤΕΡΝΑ μαζί με τόκους υπερημερίας  και πρόστιμα. Και αυτά τα χαράτσια, τα λαϊκά στρώματα θα κληθούν να πληρώσουν.

Ο λαός της Πελοποννήσου να αγωνιστεί:      

·Για την διαχείριση των απορριμμάτων από ενιαίο κρατικό φορέα, μακριά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα

·Με εργαζόμενους μόνιμους με πλήρη δικαιώματα εργασιακά ασφαλιστικά μισθολογικά με ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας,

·Για μείωση των ανταποδοτικών τελών, μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος

Να χρησιμοποιήσουν και το όπλο της ψήφου στις επερχόμενες εκλογές.

Να καταψηφίσουν τις δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των δορυφόρων τους

Να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ  να είναι πιο δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.