Εκλογες 2023

Στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης ο Γ. Παπαηλιού

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Διαβάστε όσα ανέφερε στις κατ' ιδίαν συναντήσεις του ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Επίσκεψη του  υπ. βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργου Η. Παπαηλιού στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δελτίο Τύπου που εστάλη:

Η αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας των ΒΙΠΕ (από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ) επηρεάζει άμεσα το ιδιοκτησιακό καθεστώς των επιχειρήσεων και τη γενικότερη λειτουργία των Βιομηχανικών Περιοχών

Ο  Ν. 4982/2022, που στη Βουλή καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παραδίδει τη διοίκηση και διαχείριση των ΒΙΠΕ σε μία ιδιωτική εταιρία της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία αποσκοπεί αποκλειστικά στο κέρδος. Της χορηγούνται ευρύτατες εξουσίες και μονομερείς ρυθμιστικές αποφασιστικές αρμοδιότητες, ακόμη και για την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας των ΒΙΠΕ, και της παραδίδονται τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων.

Καταργείται το δικαίωμα αυτοδιαχείρισης των εγκατεστημένων στις ΒΙΠΕ επιχειρήσεων.

Με αυτό τον τρόπο, εξοβελίζονται-αποξενώνονται οι επιχειρηματίες των εγκατεστημένων μονάδων από τη διοίκηση και διαχείριση των ΒΙΠΕ. Έτσι οι αποφάσεις που τους αφορούν, λαμβάνονται γι΄ αυτούς χωρίς τους ίδιους.

Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είναι απολύτως συμβατή με τη «γραμμή»  για μονοπωλιακή-ολιγοπωλιακή διάρθρωση της οικονομίας, βάσει της οποίας συγκεντρώνονται δραστηριότητες, δυνάμεις, αρμοδιότητες, εξουσίες, πόροι σε ολίγους, τους «μεγάλους και ισχυρούς».

Μόνον η συλλογική αντίδραση και εν τέλει η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές της 21 Μαΐου, μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και δώσει λύσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΒΙΠΕ Τρίπολης μπορεί να αναβαθμιστεί, διαδραματίζοντας ουσιαστικό ρόλο στην εξυπηρέτηση των ήδη εγκατεστημένων μονάδων και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων.  

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid032aDxwajFP7YT6py6dEfFndrjMyPLARWue5oxDcgsU2gCwK4DfvUxFhmheYFJ2Cytl&id=100063562927655 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.