Εκλογες 2023

Παπαηλιού: Η ελληνική ύπαιθρος ν' αποκτήσει ενεργό ρόλο και θέση (vd)

Η τοποθέτηση του υποψηφίου βουλευτή Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε εκδήλωση στη Νότια Κυνουρία.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, η πολιτική που προτείνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνοψίζεται στην αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος της χώρας, προς την κατεύθυνση της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης, με την ανάδειξη του κόσμου της εργασίας, της παραγωγικής δημιουργίας και της ελληνικής περιφέρειας.

Στο πλαίσιο της περιφερειακής διάστασης αυτής της πολιτικής, η ελληνική επαρχία, η  ελληνική ύπαιθρος  πρέπει να αποκτήσει ενεργό ρόλο και θέση.

Η Νότια Κυνουρία-το Λεωνίδιο-η Τσακωνιά είναι «ευλογημένος» τόπος.

Απαιτείται να προωθηθεί η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του,  αυτών της  ανόθευτης φύσης, του φυσικού κάλλους-του περιβάλλοντος, της μυθολογίας, της ιστορίας, της λαϊκής τσακώνικης  παράδοσης, των ηθών και εθίμων,  των ποιοτικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Η πρωτογενής παραγωγή της περιοχής, η οποία αντιμετωπίζει το υπέρογκο κόστος παραγωγής (ενέργεια, νερό, λιπάσματα κ.α.), χρειάζεται συνολική προσέγγιση και μάλιστα σε συνεργατική βάση, ώστε  να επιβιώσει, να αναβαθμιστεί και να συνδυαστεί με τη μεταποίηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, όπως της μελιτζάνας, του ΠΟΠ προϊόντος  της περιοχής.       

Ο δε τουρισμός, η επισκεψιμότητα της Νότιας Κυνουρίας, και στην παραλιακή ζώνη και στον ορεινό όγκο και στα σημεία πολιτιστικής, ιστορικής και θρησκευτικής αναφοράς της περιοχής, μπορούν να εμπλουτιστούν περαιτέρω και να αποκτήσουν διάρκεια.

Γι΄ αυτό, απαιτείται η κατασκευή συγκεκριμένων έργων υποδομής ώστε  να υπάρξει άνετη και ασφαλής πρόσβαση στην περιοχή  και η αποκατάσταση των μνημείων ειδικού θεματικού πολιτιστικού ενδιαφέροντος.   ​

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.