Εκλογες 2023

Επίσκεψη Παπαηλιού στη Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης

Φωτογραφία: Γιώργος Παπαηλιού- facebook

Tι δήλωσε ο υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας

Ο πολιτισμός δεν είναι θεωρητική κατασκευή για όσους έχουν «καλλιτεχνική φλέβα» και τους λίγους. Είναι πεδίο για το άνοιγμα πνευματικών οριζόντων, στο πλαίσιο του οποίου η λαϊκή συμμετοχή είναι προϋπόθεση.

Βάσει αυτών πρέπει να λειτουργούν και οι Φιλαρμονικές των Δήμων, οι οποίες όμως χρειάζονται στήριξη. 

Οι άνθρωποι που συμμμετεχουν σ΄ αυτές πρέπει να διασφαλίζονται θεσμικά και οικονομικά για το έργο που «παράγουν» και προσφέρουν.

Η απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ του «συστηματος Μητσοτάκη», αφού δεν προώθησε το, έτοιμο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικό ΠΔ, αρνείται την κατάρτιση οργανογράμματος, που θα επέτρεπε την ανανέωση και ανάπτυξη των φιλαρμονικών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης δεν ανανεώνεται. Έτσι φθίνει.

Χρειάζεται αλλαγή πλεύσης, που μπορεί να πραγματοποιηθεί, αν οι εκλογές της 21ης Μαϊου αναδείξουν πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και, με κορμό αυτόν, κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.