Συνεντευξεις

Τατούλη στον 93.8: "Έγκλωβισμένος ο πρωθυπουργός..."

 Οι Έλληνες παρατηρούν τον κ. Τσίπρα να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση...

 

 

Τον προβληματισμό της για τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και την άποψή της για την κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών σχολίασε η πολιτευτής Αρκαδίας, Εύη Τατούλη στο ραδιοφωνικό σταθμό Αρκαδία 938 και στην εκπομπή της Κατερίνας Κανέλλη "Ραντεβού στις 12", έχοντας ως σημείο εκκίνησης το χθεσινό άρθρο της στον "Ελεύθερο Τύπο" με τίτλο: "Αλέξης Τσίπρας: Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κράτος και παρακράτος".

 

Η κυρία Τατούλη τόνισε ότι το άρθρο της αναφέρεται στους κινδύνους που παίρνει πλέον η διακυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα, αφού μόνος του καλείται να κάνει τα πάντα και να καλύψει και το ρόλο της αντιπολίτευσης, ενώ οι πολίτες έχουν χάσει την ελπίδα που εκφράζει η εκάστοτε αντιπολίτευση. "Η καρδιά της χθεσινής μου παρέμβασης έχει να κάνει με τον ολιστικό χαρακτήρα που έχει πάρει η διακυβέρνηση του κυρίου πρωθυπουργού. Βλέπουμε έναν πρωθυπουργό που καλείται να υπηρετήσει το όραμα μίας κυβέρνησης, να καλύψει το κενό μίας αντιπολίτευσης που αδυνατεί να καλύψει το ρόλο της, έναν πρωθυπουργό που καλείται να υπηρετήσει το κράτος έχοντας αφομοιώσει ένα μεγάλο κομμάτι, αυτό που μέχρι πρότινος ονομάζαμε παρακράτος. Αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο κίνδυνο για αυτή τη χώρα…», είπε συγκεκριμένα. Και συνέχισε εξηγώντας ότι στη χώρα μας "υπήρχε πάντοτε η κόλαση της εξουσίας που η κάθε κυβέρνηση έφερνε και από την άλλη πλευρά υπήρχε  πάντα η μεγάλη ελπίδα που η εκάστοτε αντιπολίτευση ενσάρκωνε ρεαλιστικά ή μη ρεαλιστικά. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι οι πολίτες έχουν χάσει την ελπίδα τους. Δεν έχουν από πουθενά να πιαστούν και αυτός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος".

 

Αναφορικά με την κίνηση του πρωθυπουργού να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, η κυρία Τατούλη εξέφρασε την πεποίθησή της ότι πρόκειται για επικοινωνιακό παιχνίδι, από αυτά που γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Τσίπρας. "Είναι εξαιρετικά εγκλωβισμένος ο πρωθυπουργός. Δεν έχει από κάτω την κοινωνική συνοχή που απαιτείται για να δρομολογήσει τις μεταρρυθμίσεις που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν ή που του επιβάλλουν κατ΄ ανάγκη οι δανειστές. Είναι μία επικοινωνιακή κίνηση η σημερινή του κ. Τσίπρα. Γνωρίζει πολύ καλά το κοινωνικό παιχνίδι. Είδα πρόσφατα στα κοινωνικά δίκτυα ένα εύστοχο σχόλιο. ‘Πώς απολαμβάνουν οι Έλληνες να απολαμβάνουν τον πρωθυπουργό να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση σε μία διαδικασία φαρσοκωμωδίας". Αυτό το σκηνικό της δήθεν συναίνεσης βάσει ποιων προγραμματικών συγκλήσεων και ποιας στόχευσης θα γίνει; Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αλώσει και το επίπεδο θεσμικής εκπροσώπησης του τόπου μας. Αναζητά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στηρίγματα, τα οποία  κανείς δεν δύναται να του δώσει", υπογράμμισε η πολιτευτής Αρκαδίας.

 

Η κυρία Τατούλη αναφέρθηκε και σε μία οικονομική είδηση που αφορά όλους τους πολίτες. "Εκείνο το οποίο είναι οδυνηρό για όλους εμάς τους πολίτες είναι ότι πέρασε εξαιρετικά στα ψιλά η είδηση ότι για τα τραπεζικά ιδρύματα που κληθήκαμε την προηγούμενη πενταετία να ανακεφαλαιοποιήσουμε με 33 δις, η κατάληξη είναι ότι με 700 εκατομμύρια ξεπουληθήκαν στα ξένα κεφάλαια. Τα χρήματα των προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεων έπεσαν στην ελεύθερη οικονομία; Είδατε καμία τράπεζα να χρηματοδοτεί μικρομεσαία επιχείρηση; Ερχόμαστε μετά από πέντε χρόνια σκληρής κρίσης να οδεύουμε σε έναν δρόμο, όπου δεν υπάρχει χαραμάδα φωτός".

 

Σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στο κόμμα της στη ΝΔ, η κυρία Τατούλη τόνισε ότι η ΝΔ έχει μία τεράστια ευθύνη. «Η ΝΔ έχει ένα ρόλο πολύ πιο ουσιαστικό από το να ήταν η ίδια κυβέρνηση. Από τη στιγμή της ίδρυσής της η ΝΔ, ήταν ένα κόμμα ιδεών και παράταξη αξιών. Εδώ και αρκετό καιρό η ΝΔ απειλείται από το ακροδεξιό μόρφωμα και το απολίτικο μόρφωμα. Βλέπουμε τις διάφορες τάσεις που η συγκολλητική ουσία της εξουσίας τις κρατούσε ενωμένες στην ιστορία, τώρα ο καθένας να προσπαθεί να εφαρμόσει τη δική του ατζέντα.  Η ΝΔ για να σταθεί στο ύψος της δικής της πολιτικής ιστορίας, πρέπει να βρει αυτή τη συγκολλητική ουσία όχι στην εξουσία, αλλά στην ελπίδα που θα ενσαρκώσει για τον τόπο. Το ζήτημα της εκλογής προέδρου ήταν ένα άκαιρο ζήτημα. Δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές. Το ζήτημα μας δεν ήταν στα πρόσωπα, αλλά η απώλεια της εμπιστοσύνης στους θεσμούς. Ουδείς εμπιστεύεται τον άλλο. Όταν χάνεται ο προσανατολισμός, που είναι η ενσάρκωση της ελπίδας των πολιτών, βλέπουμε τα αποτελέσματα που είδαμε στη ΝΔ».

 

Η κυρία Τατούλη ξεκαθάρισε ότι ο χώρος που εκφράζει η ΝΔ συνεχίζει να υφίσταται και οι πολίτες αναμένουν την ανασυγκρότηση του κόμματος. «Η ΝΔ είναι οι πολίτες που παραδοσιακά εκφράζει. Δεν εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας. Οι πολίτες υπάρχουν εκεί έξω, και περιμένουν να δουν πότε θα ανασυγκροτηθεί η ΝΔ. Η ΝΔ για μένα εκτείνεται από την κεντροαριστερά καλύπτοντας μέχρι και τα άκρα της ακροδεξιάς. Πρέπει να πάμε σε ένα πολύ διευρυμένο ακροατήριο που θέλει να ακούσει μετρημένα λόγια χωρίς υποσχέσεις ανεδαφικές. Ο κόσμος θέλει να δει ένα μοντέλο διακυβέρνησης του τόπου που ο κ. Τσίπρας μέσα στην παντοδυναμία του αδυνατεί να ενσαρκώσει. Οι πολίτες αναμένουν από εμάς να ενσαρκώσουμε αυτό το πολιτικό σκηνικό».

 

Όσον αφορά τους τέσσερις υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ, η κυρία Τατούλη υποστήριξε ότι κανένας δεν εξέφρασε ένα σχέδιο για την παράταξη και τον τόπο, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν ήταν αδυναμία των προσώπων αλλά των μηχανισμών εντός του κόμματος, που την κρατάνε αγκυλωμένη στο παρελθόν. "Με αγωνία περιμέναμε να ακουστεί ένα σχέδιο για την παράταξη και τον τόπο. Η περίοδος αυτή κύλησε έτσι ώστε κανένας διάλογος δεν επιτεύχθηκε. Αυτό είναι ένα μειονέκτημα ενός μηχανισμού που την άφησε πολύ πίσω από τις εξελίξεις. Οι πολίτες θέλουν να ακούσουν νέα γλώσσα, νέα πράγματα. Τι μπορεί να κάνει ένας βουλευτής σήμερα; Ο βουλευτής σήμερα βρίσκεται στο ναδίρ της εκτίμησής του από τους πολίτες. Το μόνο που κάνει είναι να ακολουθεί την παράταξή του στη  μία ή στην άλλη κατεύθυνση. Ο βουλευτής πρέπει να δείξει το ενδιαφέρον του και να επικεντρωθεί προβλήματα του τόπου του ο καθένας. Προσωπικά απευθύνομαι μεν στη χώρα, αλλά το πρώτιστο μέλημά μου είναι η Αρκαδία και σε αυτή την κατεύθυνση είναι η πολιτική μου".

 

Η κυρία Τατούλη εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το κενό της αντιπολίτευσης θα πληρωθεί. "Τα κενά η φύση βρίσκει ένα τρόπο και τα πληρώνει. Αυτό το κενό, είμαι βεβαία, ότι θα γεμίσει προκειμένου να βρει και ο κ. Τσίπρας τις ισορροπίες του και να κάνει πιο καλά το κυβερνητικό του έργο. Μία κυβέρνηση εξαρτάται από μία καλή αντιπολίτευση για να κάνει καλά τη δουλειά της. Και αυτή τη στιγμή ασφαλώς και δεν είμαστε καλή αντιπολίτευση".

 

Aκούστε αναλυτικά τα όσα είπε...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.