Συνεντευξεις

"Αφού δεν αλλάζει κάτι, πρέπει να ασχοληθούμε εμείς!" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για τον εθελοντισμό των γονέων, τα προβλήματα του σχολικού κτιρίου της Ακαδημίας και την ενημερωτική ημερίδα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μίλησαν στον "Αρκαδία 93.8" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 11ου Δημ. Σχολείου Τρίπολης.

 

Για το κτίριο της οδού Ακαδημίας, ένα κτίριο του 1868, στο οποίο στεγάζονται οι μαθητές του 11ου δημοτικού σχολείου Τρίπολης, έχουν αναλάβει δράση οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών, μέσω του συλλόγου τους!

 

"Ζητήσαμε βοήθεια, όμως η απάντηση, που λάβαμε ήταν, ότι δεν μπορούμε να διαθέσουμε χρήματα αυτή την εποχή, για να βάψουμε ένα σχολείο..." αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου, Άννα Γαβρήλου, ενώ το μέλος του Δ.Σ., Μαρία Μπολοβή, προσθέτει "Η διευθύντρια του σχολείου μας είναι πρόθυμη και ανοιχτή σε τέτοιες κινήσεις, καθώς κι η ίδια βλέπει κι αντιλαμβάνεται, πως δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή! Η σχέση μας με τους γονείς είναι αμφίδρομη! Μας εμπιστεύονται κι εμείς προσφέρουμε!"

 

"Αφιερώνουμε μία μέρα από τη ζωή μας για να ομορφύνουμε το χώρο, στον οποίο τα παιδιά μας περνούν ώρες ατελείωτες!" τονίζει η πρόεδρος, για να συμπληρώσει η κυρία Μπολοβή: "Ο Δήμος λέει "δεν μπορώ". Εμείς τι κάνουμε γι' αυτό; Δεν πιέζουμε το Δήμο, δεμ κατακρίνουμε. Έτσι είναι οι εποχές. Επικουρικά όμως είμαστε δίπλα του. Μέχρι εκεί μπορεί να πάει ο Δήμος; Εμείς θα προσπαθήσουμε να πάμε παραπέρα. Είναι θέμα πόσο δραστικός και αποφασιστικός είσαι. Ομορφαίνεις τη μέρα του παιδιού σου!"

 

Ήδη μετά το Πάσχα, οι μαθητές αντίκρισαν ανανεωμένο ένα τμήμα του σχολείου τους επιστρέφοντας για μάθημα, αφού κατά τις πασχαλινές διακοπές ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων φρόντισε να κάνει τις απαραίτητες προεργασίες και να βάψει το χώρο! Αυτό προτίθεται να επαναλάβει αύριο, Σάββατο 13/05, στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου!

 

Η κυρία Γαβρήλου και η κυρία Μπολοβή εξήγησαν, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να αναλάβουν δράση οι γονείς σε δύσκολες οικονομικά περιόδους και όταν οι επίσημοι φορείς επικαλούνται "οικονομική αδυναμία". Επίσης, μας επεσήμαναν τη βαρύτητα της ενημερωτικής ημερίδας, η οποία πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 12/05, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης και αφορά στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών!

 

Για ποιο λόγο αποφάσισαν οι γονείς να λειτουργήσουν εθελοντικά; Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι του Συλλόγου; Σε ποιο σημείο εξέλιξης βρίσκεται η δέσμευση του Δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, για την αποπεράτωση της αίθουσας Η/Υ στο σχολείο της Ακαδημίας; Τι θα ακούσουν οι γονείς στην ενημερωτική ημερίδα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών; Είναι φρόνιμο να παραβρεθούν στην ημερίδα και τα παιδιά;

 

Ακούστε όλα, όσα μας είπαν τα μέλη του Συλλόγου...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.