Συνεντευξεις

Έρχεται ένα δύσκολο 12ωρο για την Αρκαδία... (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για ένα δύσκολο 12ωρο που περιμένει τους κατοίκους της Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα της Αρκαδίας, έκανε λόγο σε συνέντευξη του στον Αρκαδία 93.8 και την Κατερίνα Κανελλη ο διευθυντής πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος.

 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην περιοχή μας το Σάββατο (16/01) από το απόγευμα και κυρίως την νύχτα, επεσήμανε ο Διευθυντής πρόγνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

 

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει αξιοσημείωτη πτώση, αφού οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα σημειωθούν έντονες χιονοπτώσεις στην ορεινή Αρκαδία. Τα χιόνια θα "εμφανιστούν" και στην Τρίπολη το βράδυ της Κυριακής και καλό είναι οι οδηγοί, που σκοπεύουν να ταξιδέψουν, να ενημερώνονται από τα έκτακτα δελτία πρόγνωσης καιρού, που θα εκδίδονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την Ε.Μ.Υ.

 

 

Αναλυτικότερα ανέφερε:

 

"Περιμένουμε πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Δυτική Ελλάδα οι οποίες θα επεκταθούν και σε όλη την χώρα. Σε συνδυασμό μάλιστα με τους νοτιάδες, που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ θα έχουμε ένα δύσκολο 12ωρο στην Πελοπόννησο και την Αρκαδία από αργά το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Θα βρέχει βέβαια και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας".

 

"Από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά θα αρχίσει η μεταβολή του καιρού. Θα αρχίσουν βοριάδες και θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας περιμένουμε, να χιονίσει και στο κέντρο της Τρίπολης. Οι χιονοπτώσεις που περιμένουμε, θα είναι έντονες και γι αυτό χρειάζεται προσοχή". 

 

"Τα χιόνια θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα και εξασθενημένα και την Τρίτη. Όπως δείχνουν τα στοιχεία μας από την Πάτρα μέχρι το μεσαίο πόδι της Πελοποννήσου, θα έχουμε χιόνια.Το κρύο θα είναι τσουχτερό και από τη Δευτέρα και μετά, θα παίζουμε σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Ίσως την Τετάρτη να ξεκολλήσει από το μηδέν το θερμόμετρο, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να το πούμε αυτό με βεβαιότητα".

 

"Ο κόσμος πρέπει να ξέρει, πως θα έχουμε ένα δύσκολο απόγευμα στην Πελοπόννησο μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής και γι΄αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε όσους θα κινούνται στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας. Συνιστώ στους οδηγούς να αποφύγουν δρόμους τους οποίους δεν γνωρίζουν, λόγω της επικινδυνότητας από το ενδεχόμενο πλημμυρών".

 

Περισσότερα στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.