Συνεντευξεις

Κούρεμα 60% στα κόκκινα αγροτικά δάνεια

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, μίλησε στον arcadia93.8 για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια, την εξωστρέφεια και την οικονομική ενδυνάμωση των αγροτών.

"Την Παρασκευή 23/2 είχαμε την τυπική έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν σε αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι οφείλουν στην παλαιά Αγροτική Τράπεζα. Πολλοί αγρότες είχαν μεγάλα δάνεια και πανωτόκια και με αυτές τις ρυθμίσεις επαναδραστηριοποιείται  ο νόμος των πανωτοκίων ,θα ισχύσει η αρχή της βιώσιμης οφειλής ενώ θα επαναπροσαρμόζεται το ύψος της οφειλής του δανειολήπτη σε σχέση με την αξία της περιουσίας του.

 

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις δεν έχουν προεκλογικό άρωμα καθώς τις επεξεργαζόμασταν τους τελευταίους 8 μήνες με συνεχείς συσκέψεις. Άρα δεν έχουν καμία σχέση με προεκλογική υπόσχεση ή κάτι άλλο.

Ο κατ'επάγγελμα αγρότης έχει το αφορολόγητο 8.500 ευρώ. Θα πρέπει να δοθούν και άλλα κίνητρα σε αυτόν ο οποίος μετέχει σε συνεταιρισμό. Το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης στηρίζει τον υγιή συνεργατισμό και μέσα από αυτόν το συνεργατισμό οι αγρότες μειώνουν το κόστος παραγωγής τους.

 

Την αγροτική εξωστρέφεια μπορούμε να την ανεβάσουμε με την γνώση και την σύνδεση του παραγωγού με την αγορά, οι κτηνοτρόφοι πλήττονται από τις ελληνοποιήσεις που είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα καθώς προβλέπεται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τις ελληνοποιήσεις.

 

Σήμερα, το πρόγραμμα έχει επισκέψεις σε υπερσύγχρονα οινοποιία, σε γνωστούς συνεταιρισμούς και σε σύγχρονες μονάδες του πρωτογενούς τομέα.

Η παραίτηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου ήταν μονόδρομος."

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.