Συνεντευξεις

Στάικος: "Θετικό το κλίμα για την οικονομία"

Ο Πρόεδρος του Enterprise Greece κ. Χρήστος Στάικος μίλησε στον arcadia938 για την ελληνική οικονομία, τις εξαγωγές, τις επενδύσεις αλλά και την εξωστρέφεια.

"Η Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου είναι αρμόδιος εθνικός φορέας εξωστρέφειας υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και σκοπό έχει να προωθήσει τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό καθώς και να προσελκύσει επενδύσεις.

Εμείς σαν φορέας προσπαθούμε να διευκολύνουμε τις επενδύσεις, προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στο βαθμό που είναι εφικτό. Μία μεγάλη δράση είναι αυτή που σχετίζεται με την προώθηση των προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία στο εξωτερικό. Θέλουμε να ενισχύσουμε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η οποία έχει και περισσότερη ανάγκη και από την πληροφόρηση και από την εκπαίδευση.

 

Το 2017 ήταν μία σημαντική χρονιά για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας καθώς είχαμε αύξηση 7,1% στις εξαγωγές και 30% του ΑΕΠ που δείχνει ότι οι εξαγωγές μπαίνουν από ότι ήταν πριν την κρίση.

Πρέπει να δούμε την κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά αλλά η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει δυνατότητες, έχει μία ιδιαιτερότητα και διαφοροποίηση ως προς το branding. Θέλουμε να προωθήσουμε τα προϊόντα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε διάφορες αγορές ανά τον κόσμο. Υπάρχουν δυνατότητες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε σε πολλά επίπεδα.

 

Το βασικότερο για την επόμενη περίοδο είναι να τελειώσει το πρόγραμμα τον Αύγουστο και έτσι να κερδίσουμε βαθμούς ελευθερίας για την οικονομία μας και την κοινωνία την επόμενη μέρα.

Μετά από αυτό το διήμερο συνέδριο ο στόχος είναι, το τί θα γίνει μετά από αυτό το συνέδριο ώστε να γίνουν πράξη αυτά που συζητήθηκαν για να παράγουμε ένα παραγωγικό μοντέλο."

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.