Συνεντευξεις

"Πληρώνουμε αλλά είμαστε ακάλυπτοι!"(ηχητικό)

Για το κόστος απόδοσης των Πνευματικών Δικαιωμάτων για τη χρήση μουσικής στους χώρους συνεστίασης μίλησε στον "Αρκαδία 938" το μέλος του Συλλόγου Εστιατόρων Αρκαδίας, Βασίλης Πιτερός.

"Πρώτα ήταν η Α.Ε.Π.Ι., η οποία με άσχημες μεθόδους εισέπραττε χρήματα, με στόχο να τα αποδώσει στους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς των τραγουδιών, όμως τελικά τα χρήματα δεν αποδίδονταν ε όλους! Τώρα, εμφανίστηκαν δύο φορείς με σκοπό να μας ενημερώσουν και να εισπράξουν χρήματα για την απόδοση των δικαιωμάτων, όμως το κόστος είναι δυσβάσταχτο, το τοπίο θολό κι εμείς ακάλυπτοι ουσιαστικά!" λέει ο κ. Πιτερός μιλώντας στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα".

Τον Νοέμβρη πραγματοποιήθηκαν στην Τρίπολη δύο συγκεντρώσεις από τον Σύλλογο Εστιατόρων Αρκαδίας, στις οποίες παρευρέθηκαν επιχειρηματίας του χώρου συνεστίασης από την Τρίπολη αλλά και εκπρόσωποι των νέων φορέων, που ιδρύθηκαν στη θέση της Α.Ε.Π.Ι.. Στόχος των συγκεντρώσεων ήταν να παρουσιαστούν οι φορείς στους επιχειρηματίες και οι δεύτεροι να κατανοήσουν το εισπρακτικό σύστημα, που έχουν απέναντί τους κάθε φορά και το οποίο καλούνται να πληρώνουν προκειμένου να κάνουν χρήση της μουσικής στους χώρους τους!

"Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν (οι φορείς) πιο οργανωμένα, κάνοντας για τους επιχειρηματίες πιο ξεκάθαρα τα πράγματα σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, ώστε να ξέρουμε κι εμείς τι θα πληρώνουμε και σε ποιον! Όμως, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση και οι ερμηνευτές και οι δημιουργοί των τραγουδιών παραμένουν απλήρωτοι... Επίσης, οφείλει να γίνει διαπραγμάτευση, η οποία ακόμα όμως δεν έχει καν ξεκινήσει..."" προσθέτει ο κ. Πιτερός.

Αναφορικά με τα αιτήματα του Συλλόγου Εστιατόρων Αρκαδίας και τη μελλοντική στάση του συλλόγου ο κ. Πιτερός ξεκαθάρισε: "Ο σύλλογός μας ζητά να γίνει κατανοητό, ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το οικονομικό τοπίο και το νομικό πλαίσιο, γιατί στις δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο, να πληρώνουμε τα ποσά, τα οποία μας ζητούνται! Θα έρθουμε σε συνεννόηση και με τους αντίστοιχους συλλόγους άλλων νομών, προκειμένου να πιέσουμε συλλογικά προς μία τέτοια κατεύθυνση!" 

Ο κ. Πιτερός μίλησε και για άλλα πρακτικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος της συνεστίασης, τα οποία όλα έχουν οικονομική βάση!

Ακούστε όλη τη συνέντευξη...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.