Συνεντευξεις

Ηλικιωμένοι στο τιμόνι; Υπό προϋποθέσεις! (ηχητικό)

Τρεις ενήλικες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο, που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (26/01) στην Αττική και οδηγό 74χρονο άντρα, ενώ ένα τρίχρονο κοριτσάκι χαροπαλεύει αφού παρασύρθηκε στην Πάτρα από αυτοκίνητο...

Το θέμα της ηλικίας των οδηγών και των προϋποθέσεων, κάτω από τις οποίες διατηρούν το δικαίωμα να οδηγούν στην Ελλάδα άνθρωποι άνω των 70 ετών, απασχόλησε τη σημερινή μας συζήτηση με τον δημοσιογράφο, Τάκη Πουρναράκη.

"Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν οδηγοί άνω των 70 ετών στους δρόμους με "παράταση", καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα η διαδικασία μέσω της οποίας θα έχουν το έννομο δικαίωμα να οδηγούν. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις οι εξετάσεις -εφόσον οι οδηγοί έχουν επισκεφθεί τους γιατρούς- είναι εντελώς τυπικές..." τονίζει ο Τάκης Πουρναράκης.

"Από την ηλικία των 70 ετών και πάνω πρέπει να διασφαλίζεται η ικανότητα του οδηγού και μέσω επανεξέτασης. Επίσης, θα πρέπει να ορίζεται κάποιος κηδεμόνας, ο οποίος και θα φέρει την ευθύνη του οδηγού. Σε περίπτωση, που το τέκνο του ηλικιωμένου διακρίνει ότι ο γονέας δεν είναι σε θέση να οδηγεί, έχει το δικαίωμα να ενημερώσει το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ότι δεν επιτρέπει στον γονέα του να οδηγεί. Ο γονέας, από την άλλη, έχει δικαίωμα να αντικρούσει την "απαγόρευση" και να ακολουθήσουν οι απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες και θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο!" ξεκαθαρίζει ο κ. Πουρναράκης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, τον οποίο ακούτε καθημερινά από τον Αρκαδία 938 και διαβάζετε στη στήλη του arcadia938.gr Προσοχή Στο Δρόμο επέστησε ακόμη μία φορά στους ακροατές του Αρκαδία 938 προσοχή, με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που θα πλήξουν από σήμερα, Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, την Αρκαδία και πάλι...

Ακούστε τη συνέντευξη...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.