Συνεντευξεις

"Ο Δήμος Τρίπολης δε θέλει να λύσει το πρόβλημα!" (ηχητικό)

Για την έλλειψη συνεργασίας από πλευράς Δήμου Τρίπολης, τις ευθύνες όσων εγκαταλείπουν τα ζώα τους  και τους τρόπους για λύση των προβλημάτων με τα αδέσποτα μίλησε στον "Αρκαδία 938" ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης.

Στο στούντιο του "Αρκαδία 938" βρέθηκαν οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης, Γιώργος Ζαφειράκης και Γιώτα Περήφανου, και μίλησαν στην εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" για τα προβλήματα με τα αδέσποτα στον Δήμο Τρίπολης, τα πρόσφατα κρούσματα με τις φόλες, την έλλειψη συνεργασίας από πλευράς δημοτικής αρχής, το έργο του συλλόγου ως τώρα σε σχέση με τα αδέσποτα, τις ευθύνες όσων εγκαταλείπουν τα ζώα τους και τρόπους επίλυσης των προβλημάτων.

"Δε θέλουμε να μπούμε στο παιχνίδι των πολιτικών αντιπαραθέσεων. Θέλουμε να δούμε επί της ουσίας αποτέλεσμα και να τηρηθεί η νομοθεσία. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αυτή είναι η απάντησή μας και την απάντηση θα την δώσουν οι πολίτες στη συνάντηση της Κυριακής, όπου περιμένουμε να μας πουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις γειτονιές τους, ποιες προτάσεις έχουν, τι ιδέες έχουν, να δούμε πώς μπορούμε όλοι μαζί να συνυπάρξουμε με αγάπη κι ένα κοινό καλό!" τόνισε η εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Συλλόγου.

"Ο δρόμος και η πλατεία δεν είναι μέρος για να ζουν τα ζώα. Τα αδέσποτα ζουν σε αγέλες και δεν παύουν να έχουν ένστικτο! Οι πολίτες έχουν απόλυτο δίκιο και είμαστε μαζί τους! Εμείς δε θέλουμε ζώα σε πλατείες και γειτονιές! Η θέση των ζώων είναι, ως μέλη της οικογένειας να δεχτούν μεγάλη αγάπη, να είναι σε αυλές, σε ζεστά σπιτάκια με το φαγητό τους, το νερό τους, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Αυτή είναι η θέση του σωματείου μας" είπε η κ. Περήφανου.

"Δεν ταϊζουμε εμείς τα ζώα στις πλατείες! Οι κυρίες και οι κύριοι, που το κάνουν και αγαπάνε τα ζώα, δεν ανήκουν στο σωματείο μας, νομίζουν ότι βοηθούν, αλλά με αυτόν τον τρόπο τα οδηγούν στον θάνατο, γιατί εκνευρίζονται οι πολίτες, τα "βάζουν" με το σωματείο, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε όπως πρέπει και δεν έχουμε την υποδομή κι έχουμε βρεθεί στημένοι στον τοίχο χωρίς να φταίμε! Εμείς προσπαθούμε να τα πάρουμε τα ζώα από τις πλατείες! Δεν είναι η θέση τους μέσα στους δρόμους. Κινδυνεύουν!" πρόσθεσε η κ. Περήφανου.

Ο κ. Ζαφειράκης τόνισε, ότι αυτή τη στιγμή σε χώρο του σωματείου -στο Παράλιο Άστρος- φυλάσσονται 130 ζώα και μάλιστα με μεγάλη δυσκολία, καθώς σε μηνιαία βάση απαιτούνται τουλάχιστον 3.000 ευρώ για τη συντήρησή τους, ενώ ο σύλλογος δεν έχει έσοδα, ούτε έχει πάρει επιδοτήσεις.

"Από το 2015, που συστάθηκε ο σύλλογος, πιστεύαμε, ότι με τη συνεργασία του Δήμου θα δίνονταν λύσεις και θα κάναμε πολλά πράγματα. Από τους πρώτους μήνες καταλάβαμε -από τις αντιδράσεις τους, τις κινήσεις τους, τις πράξεις τους- ότι δεν είχαν καμία πρόθεση και καμία διάθεση να συνεργαστούν με τον σύλλογο και δεν είχαν και καμία διάθεση να ασχοληθούν με τα ζώα. Χρειάζεται η συνεργασία Δήμου και φιλοζωικών οργανώσεων" είπε ο κ. Ζαφειράκης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου αναφέρθηκε στο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στο Περθώρι και για το οποίο πληρώνει ετήσιο ενοίκιο 24.000 ευρώ ο Δήμος Τρίπολης, όμως δε γίνεται να μεταφερθούν εκεί τα αδέσποτα, γιατί ο χώρος είναι ιδιωτικός και δεν είναι επιτρεπτό να μεταφέρει εκεί ο Δήμος τα ζώα, προσθέτοντας πως "Ο Δήμος Τρίπολης δεν εφαρμόζει ούτε μία παράγραφο από όσα λέει ο νόμος. Μας ζητάνε χαρτούρα, την οποία δε μας ζήτησαν ούτε στον Δήμο Μεγαλόπολης ούτε στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, με τους οποίους και έχουμε άριστη συνεργασία!".

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τις 9 π.μ., απαντά live μέσα από το studio του "Αρκαδία 938" ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Σταματόπουλος.

Ακούστε, όσα είπαν οι εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.