Συνεντευξεις

Χιόνισε! Πώς βάζω μπρος το αυτοκίνητό μου; (ηχητικό)

Πώς διαχειριζόμαστε το αυτοκίνητό μας το πρωί, όταν το χιόνι είναι πολύ και οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν;

Στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" μίλησε ο δημοσιογράφος, Τάκης Πουρναράκης, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές για τη διαδικασία, που πρέπει να ακολουθήσουμε το πρωί με τον χιονιά, ώστε να μην προκαλέσουμε κάποια βλάβη στο αυτοκίνητό μας!

Η "Ωκεανίδα" βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα και τα χιόνια, που έφερε μαζί της, δημιούργησαν για ακόμα μία φορά πολλά προβλήματα. 

"Είναι καλό να τοποθετούμε ένα ύφασμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μας -ή και κουκούλα- από το βράδυ, ώστε να μην "πιάνει" πάγο. Σε αντίθετη περίπτωση, χρησιμοποιούμε χλιαρό νερό και όχι καυτό ή κρύο! Όσο για τη μηχανή του αυτοκινήτου, καλό είναι να την "βάζουμε μπρος"και να περιμένουμε περίπου 1-2 λεπτά, προτού αρχίσουμε να οδηγούμε. Αυτός ο χρόνος θα επιτρέψει στα υγρά της μηχανής να ζεσταθούν επαρκώς και η λειτουργία της να είναι ομαλή" συμβουλεύει ο κ. Πουρναράκης.

Η ποιότητα των ελαστικών του αυτοκινήτου μας είναι, φυσικά, μείζονος σημασίας για την ασφαλή οδήγηση σε καταστάσεις πάγου, χιονιού και, γενικά, χαμηλών θερμοκρασιών! Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε το παραφλού, είτε για το ψυγείο του αυτοκινήτου μας είτε για το δοχείο νερού των τζαμιών μας!

Ο κ. Πουρναράκης τόνισε για ακόμα μία φορά την ανάγκη για λογική και όχι παράτολμη οδήγηση, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στην Κρήτη, που κόστισε τελικά τη ζωή σε τέσσερα άτομα, όταν ενώ έβρεχε και είχε "φουσκώσει" το ποτάμι, επιχειρήθηκε η διάσχισή του από το επιβατικό Ι.Χ....

Ακούτε κάθε μέρα τον Τάκη Πουρναράκη μέσα από τον "Αρκαδία 938" και τον διαβάζετε μέσα από το arcadia938.gr στη στήλη "Προσοχή το Δρόμο".

Ακούστε όλη τη συνέντευξη...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.