Συνεντευξεις

Παιδιά στο αυτοκίνητο, τροχαία σε τούνελ και ρέματα (ηχητικό)

Τα παιδιά στο αυτοκίνητο αποσπούν την προσοχή του οδηγού, μέσα στις σήραγγες και τα τούνελ παρατηρούνται παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και στην επαρχία οι δρόμοι "ανήκουν" στους ντόπιους οδηγούς!

Τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν τρία τροχαία και σε κάποια από αυτά χάθηκε ανθρώπινη ζωή... Στο ένα τροχαίο, όπου τραυματίστηκε μία μητέρα και τα δύο της παιδιά από πτώση σε γκρεμό, έχουμε να κάνουμε, ασφαλώς, με την απόσπαση προσοχής του οδηγού -είτε εν κινήσει είτε σε στάση- από τα παιδιά. "Είναι πολύ εύκολο να χαθεί ο έλεγχος του οχήματος από τον οδηγό - γονέα, ο οποίος στρέφει την προσοχή του -έστω και για δευτερόλεπτα- στα παιδιά του στο πίσω κάθισμα. Πραγματικά πολύ επικίνδυνη κατάσταση και χρειάζεται, σαφώς, ιδιαίτερη προσοχή!" λέει στον Αρκαδία 938 και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο δημοσιογράφος, Τάκης Πουρναράκης.

"Δε γνωρίζουμε αν φορούσαν ζώνη οι επιβαίνοντες ή αν υπήρχαν τα απαραίτητα παιδικά καθίσματα, παρ' όλα αυτά τα παιδιά βρέθηκαν εκτός οχήματος, ενώ η μητέρα απεγκλωβίστηκε μετά την παρέμβαση πυροσβεστών και κλιμακίου της ΕΜΑΚ. Βέβαια, το να μη φοράμε ζώνη, όσο σωτήριο μπορεί να είναι σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί και να αποβεί μοιραίο, καθώς με την πτώση του οχήματος και την παράλληλη "έξοδο" του επιβάτη από αυτό, μπορεί να προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί στο κεφάλι" προσθέτει ο γνωστός δημοσιογράφος.

"Δεν επιτρέπεται να αναπτύσσουμε ταχύτητα ούτε να κάνουμε προσπεράσεις σε σήραγγες και τούνελ, όπου ο χώρος είναι περιορισμένος και δεν υπάρχουν ιδιαίτερες επιλογές διαφυγής" τονίζει ο Τάκης Πουρναράκης μετά το τροχαίο με φορτηγά, που σημειώθηκε πρόσφατα στη σήραγγα Αρτεμισίου.

Τέλος, αναφερόμενος και στην απώλεια ζωής του οδηγού στην Κρήτη, ο οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού, που επιχείρησε να διασχίσει με το αυτοκίνητό του, παρά τις αποδοκιμασίες της συζύγου του αλλά και των διασωστών, τόνισε και πάλι το γνωστό πρόβλημα των οδηγών της επαρχίας, οι οποίοι οδηγούν με υπέρμετρο εγωισμό και μεγάλο ρίσκο.

Ακούτε τον Τάκη Πουρναράκη κάθε μέρα μέσα από τον "Αρκαδία 938" και τον διαβάζεται καθημερινά στη στήλη του arcadia938.gr "Προσοχή Στο Δρόμο".

Ακούστε όλη τη συνέντευξη...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.