Συνεντευξεις

Ο Στέλιος Κούλογλου στο arcadia 93.8 (video)

O γνωστός σκηνοθέτης και δημοσιογράφος, Στέλιος Κούλογλου, βρέθηκε στην Τρίπολη, την Παρασκευή 17 Μαιου 2019

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-και εκ νέου υποψήφιος στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαιου- παραχώρησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον arcadia 93.8 και τον Γιώργο Ηλιόπουλο, στο χώρο του Μεγάλου Καφενείου, στην κεντρική πλατεία της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Ο κ. Κούλογλου εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις μελλοντικές προοπτικές της Ελλάδας, μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, μετά και την έξοδο της χώρας από τη "μνημονιακή" περίοδο, ωστόσο δήλωσε πως οι επερχόμενες Ευρωεκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της διαφαινόμενης ανόδου της Ακροδεξιάς στη "Γηραιά Ήπειρο".

Το παραπάνω "φαινόμενο", σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να "πιστωθεί" στην "κόπωση" των πολιτών της Ευρώπης από την εφαρμογή μιας μακροχρόνιας πολιτικής "λιτότητας" στους "κόλπους" της Ένωσης, τη διόγκωση των οικονομικών ανισοτήτων μεταξύ Βορά-Νότου αλλά και τη δημιουργία ενός κλίματος "φόβου" σε πολλές χώρες λόγω της χρησιμοποίησης του προσφυγικού προβλήματος εν είδει "προπαγανδιστικού" εργαλείου από την πλευρά ευρωσκεπτικιστικών "κύκλων".

Ωστόσο, ο κ. Κούλογλου ανέφερε πως η Ευρώπη δεν έχει "προσφυγικό" πρόβλημα, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως η Τουρκία, καθώς ο αριθμός των προσφύγων στο έδαφός της είναι απολύτως "διαχειρίσιμος". Την ίδια στιγμή, όπως επεσήμανε, σε χώρες όπως η Ουγγαρία-που δεν έχει ούτ' έναν πρόσφυγα!-, το θέμα αυτό καθίσταται "επικοινωνιακό εργαλείο" στα χέρια πολιτικών με ακροδεξιά ιδεολογία και πρακτική.

Όσον αφορά την "εσωτερική" πολιτική σκηνή, ο κ. Κούλογλου περιέγραψε ως αντιπολίτευση "πανεπιστημιακού αμφιθεάτρου" αυτή που ασκείται κατά της Κυβέρνησης από Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ, καθώς, όπως ουσιαστικά υποστήριξε, τα δυο αυτά κόμματα-και κυρίως οι ηγετικές τους ομάδες- δεν μπορούν ν' αρθρώσουν έναν πειστικό πολιτικό λόγο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, μάλιστα, αναφέρθηκε η υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τον κ. Κούλογλου να δηλώνει πως απορεί που έγινε αποδεκτή-έστω οριακά- η παραπάνω από τους Βόρειους γείτονές μας..

Επιπρόσθετα, παρότι ο κ. Κούλογλου δήλωσε πως αντιλαμβάνεται την "κόπωση" των Ελλήνων πολιτών μετά από χρόνια εφαρμογής περιοριστικών οικονομικών πολιτικών, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το άμεσο μέλλον, καθώς ήδη η Κυβέρνηση υλοποιεί μέτρα με σκοπό τη διόρθωση των αδικιών που, αναπόφευκτα, έλαβαν χώρα κατά των πολιτών της ημεδαπής κατά τη "μνημονιακή περίοδο".

Τέλος, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον κ. Ευρωβουλευτή, η κομβική για την Ελλάδα περίοδος του δεύτερου μισού του έτους 2015, το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους λεγόμενους "θεσμούς" -ή "δανειστές"- αλλά και η τελική απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης τότε να προχωρήσει σε έναν "ιστορικό συμβιβασμό", προστάτευσαν τη χώρα από επικίνδυνες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες και, ταυτόχρονα, έσωσαν την τιμή της Αριστεράς.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Κούλογλου στο Γιώργο Ηλιόπουλο, σ' έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς χώρους της "πρωτεύουσας της Πελοποννήσου"

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.