Συνεντευξεις

Ο Γιώργος Μποροβήλος ΓΙΑ ΟΛΑ στον ΑΡΚΑΔΙΑ 93.8

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, μίλησε στον Αρκαδία 93.8 για τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας, τα προβλήματα που καλείται να λύσει ο Αστέρας, τον Στάικο Βεργέτη, τις συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές και την χορηγία της φανέλας.

 

Ο Γιώργος Μποροβήλος, βάζει τα πράγματα στη θέση τους, δέχεται τον προβληματισμό για την άσχημη εικόνα της ομάδας, ξεκαθαρίζει τις καταστάσεις και δηλώνει σίγουρος πως ο Αστέρας θα βρει τον δρόμο του. 

 

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον Αρκαδία 93.8:

 

Ποιες είναι σκέψεις σας σε αυτήν την άσχημη περίοδο της ομάδας;

"Το ποδόσφαιρο είναι θέατρο. Δεν μπορεί κάποιος να τα ερμηνεύει όπως θέλει. Πράγματι η εικόνα της ομάδας δεν μας ικανοποιεί, δεν ήταν στους σχεδιασμούς μας, σε αυτά που είχαμε προϋπολογίσει. Δεν έχει δεδομένα το ποδόσφαιρο και γι αυτό είναι και ένα όμορφο άθλημα. Τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα θέλαμε, αλλά θέλω να θυμίσω πως έχει συμβεί και στο παρελθόν και ο Αστέρας βρήκε τον δρόμο του. Και το περσινό πρώτο δίμηνο του 2015 πολλά ακούστηκαν αλλά στο τέλος η ομάδα ήρθε τρίτη και μπήκε στους ομίλους του Europa. Ο Αστέρας απαντάει με έργα και απαντάει με σοβαρή δουλειά. Σίγουρα, ο προγραμματισμός μας δεν μας βγήκε όπως θέλαμε, όμως εκτιμώ πως έχουμε πολύ καλό έμψυχο υλικό, έναν πολύ καλό προπονητή και τεχνικό επιτελείο. Το γεγονός πως μέχρι στιγμής η ομάδα δεν αποδίδει στο σημείο που εμείς θα θέλαμε φυσικά και μας απασχολεί και αν ήταν εύκολο θα το είχαμε λύσει. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες στο ποδόσφαιρο που μπορούν να εμποδίσουν ένα σύνολο να μην δείχνει τις ικανότητές του. Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση αυτή μαζί με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο. Ξαναλέω, έχουμε πολύ καλό έμψυχο υλικό, τους στηρίζουμε και τους βοηθάμε ώστε να ξεπεράσουμε τον σκόπελο και η ομάδα να βρει τον δρόμο της". 

 

Ως διοίκηση που εντοπίζετε το πρόβλημα;

"Υπάρχουν λόγοι ανακοινώσιμοι και μη. Με την έννοια πως και εμείς ψάχνουμε τις αιτίες προς κάθε κατεύθυνση ακόμα και σε εμάς, εννοώ διοικητικά. Είναι μία άσκηση εργασίας η οποία δεν είναι εύκολη και δεν αλλάζει με μαγικό τρόπο. Εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση και θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα που ενδεχομένως ακουμπά και το ψυχολογικό κομμάτι μετά από τόσες επιτυχίες καθώς η φανέλα γίνεται βαριά και υπάρχουν απαιτήσεις από όποιον έρχεται στην ομάδα. Επίσης, υπάρχουν ταξίδια Τετάρτη-Κυριακή, υπάρχουν νέοι παίκτες, όλα αυτά και σε συνδυασμό με άλλα πράγματα που πρέπει να διαχειριστούμε ίσως προκάλεσαν αυτό το πρόβλημα. Βέβαια, τώρα θα κουβεντιάζαμε αλλιώς αν είχαμε άλλα αποτελέσματα όπως το άτυχο της ισοπαλίας στη Μυτιλήνη μιας και τώρα ο Αστέρας θα ήταν στην τετράδα. Δεν το επικαλούμαι το "αν" απλώς το φέρνω ως παράδειγμα. Η ιστορία δεν γράφεται με το "αν", χρειάζεται πολλή δουλειά αλλά τα βασικά τα έχουμε. Και εννοώ καλούς ποδοσφαιριστές και καλό προπονητικό επιτελείο". 

 

Εχετε προχωρήσει σε συζητήσεις με παίκτες και προπονητικό επιτελείο και αν ναι, τι τους ζητήσατε; 

"Αυτό που τους ζήτησα είναι να ηρεμήσουν, δεν έχουν να αποδείξουν σε κανέναν τίποτα, αυτό που μπορούν να βγάλουν το γνωρίζουμε και γι αυτό αποτελούν μέρος του ρόστερ και της τεχνικής ηγεσίας, έχουν δώσει τις εξετάσεις τους και έχουν πάει πάρα πολύ καλά. Το ποδόσφαιρο έχει και πάνω και κάτω όπως όλα τα θέματα στη ζωή. Δοκάρι και μέσα όλα καλά, δοκάρι και έξω έχουμε προβλήματα. Δεν θέλω να ωραιοποιήσω καταστάσεις. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό που παρουσιάζει η ομάδα, αυτό είπαμε και στους ποδοσφαιριστές, αυτό είπαμε σε όσους βρίσκονται στην ομάδα, αυτό είπαμε και στον ίδιο μας τον εαυτό. Κοιτάζουμε όλοι τι φταίει και ελπίζω η διακοπή θα ωφελήσει στην ανασυγκρότηση έτσι ώστε ο Αστέρας να έχει διαφορετική εικόνα στο παιχνίδι με την Ξάνθη". 

 

Θέλετε να βάλετε τέλος στα κουτσομπολιά σχετικά με τη θέση του προπονητή;

"Ρητά και κατηγορηματικά λέω πως δεν υπάρχει η παραμικρή τέτοια σκέψη για έναν προπονητή που σημείωσε μεγάλες επιτυχίες, ένα δικό μας παιδί από την Τρίπολη, με ένα καλό επιτελείο δίπλα του. Δεν θα έπρεπε να το αναφέρουμε καν".

 

Υπάρχει επαναπροσδιορισμός στους στόχους του Αστέρα;

"Ο Αστέρας είναι τέσσερα χρόνια στην Ευρώπη. Τα δύο τελευταία με συμμετοχή στους ομίλους. Εχει παίξει τελικό κυπέλλου, ημιτελικούς, έχει υψηλές διακρίσεις. Σαφέστατα θα έρθουν και άσχημες ημέρες. Ακόμα και η Μπαρτσελόνα που έχει φτάσει σε εξωγήινο επίπεδο έχει τις άσχημες μέρες της. Το έκανα τόσο χοντρό το παράδειγμα, δεν έχουμε καμία σχέση με μία τέτοια ομάδα που δουλεύει σε τόσο υψηλά στάνταρ, όμως και εμείς ως ομάδα δεν θα μπορούσαμε να βαδίζουμε τόσο ψηλά, χωρίς να υπάρξει μία τέτοια περίοδος, κοιλιάς, ή όπως θέλετε πείτε το". 

 

Υπάρχει κάποια εξέλιξη στην εύρεση χορηγού στη Super League και πώς θα κινηθεί ο Αστέρας; 

"Στο ζήτημα της φανέλας ο Αστέρας είναι μία ομάδα που έχει προσφορές. Και να θυμίσω πως ο ΟΠΑΠ είχε κάνει μία καλή προσφορά. Είναι επιλογή του Αστέρα να προχωρήσει στο δρόμο που θα επιλέξει σύντομα διότι υπάρχει μία πολιτική στην εταιρεία η οποία λέει πως η ομάδα ανεβαίνει και δικαιούται να πάρει κομμάτια χορηγίας αντίστοιχα με όσα προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να είστε σίγουροι πως θα προασπίσουμε με εξαιρετικό τρόπο τα συμφέροντα της ομάδας μας". 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.