Συνεντευξεις

"Vegans": Καμία εκμετάλλευση των ζώων από τον άνθρωπο (ηχητ.)

Συνέντευξη εκπροσώπου της οργάνωσης "Anonymous for the voiceless" στην εκπομπή "Έι εσείς οι απέξω" του arcadia 93.8

Την Τσικνοπέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, επιλέξαμε ως καταλληλότερη αφορμή για ν' ασχοληθούμε μ' ένα ζήτημα που, υπό "κανονικές" συνθήκες, θα έπρεπε ν' απασχολεί όλους μας: Το "βιασμό" και την αχαλίνωτη εκμετάλλευση της Φύσης εκ μέρους του ανθρώπου.

Προσκεκλημένη της εκπομπής "Έι εσείς οι απέξω" ήταν η κ. Δήμητρα Ποντικάκη, εκπρόσωπος της ακτιβιστικής οργάνωσης "Anonymous for the voiceless" (Ανώνυμοι υπέρ όσων δεν έχουν φωνή), η οποία υποστηρίζει την παύση κάθε είδους εκμετάλλευσης των ζώων από τον άνθρωπο.

Η κ. Ποντικάκη μίλησε με το Γιώργο Ηλιόπουλο για τις αρχές του κινήματος των "Vegans" αλλά και το ηθικό και φιλοσοφικό πλαίσιο επάνω στο οποίο "στηρίζει" ο άνθρωπος την από μέρους του "διαχείριση" του φυσικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος της οργάνωσης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως ο άνθρωπος δεν έχει κανένα ηθικό έρεισμα για να θεωρεί εαυτόν ανώτερο από τα υπόλοιπα έμβια όντα, ενώ "χαιρέτησε" τη δήλωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί "χορτοφαγίας", αν και επεσήμανε πως δεν κατανοεί τι σημαίνει "κυρίως χορτοφάγος"..

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.