Συνεντευξεις

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης για ΚΕΔΗΤ και απορρίμματα (βίντεο)

Συνέντευξη του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη στον arcadia 93.8

Την Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, προσκεκλημένος της εκπομπής "Έι εσείς οι απέξω" ήταν ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Νέα Τρίπολη", κ. Γιάννης Σμυρνιώτης. "Αντικείμενα" της συνέντευξης μια σειρά από θέματα που απασχολούν το Δήμο Τρίπολης, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η "τύχη" της Κ.Ε.ΔΗ.Τ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στην περίοδο της πανδημίας που διανύουμε και τον τρόπο που έχει αντιμετωπιστεί, τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για το 2021 αλλά και τις "καθυστερήσεις", κατά τη γνώμη του, που υπάρχουν σε έργα που είναι απαραίτητα για να βελτιώσει η πόλη την εικόνα της και την αναπτυξιακή της προοπτική.

"Απορρίμματα": Είναι λάθος το "Μεγαβούνι"

Όπως έχει δηλώσει πολλές φορές κατά το παρελθόν, ο κ. Σμυρνιώτης και η παράταξή του, αντιτίθενται στην "προσωρινή διαχείριση" των απορριμμάτων της Τρίπολης στην παραπάνω τοποθεσία, καθώς θα επιβαρυνθούν οι δημότες μ' ένα κόστος υπερβολικό, ενώ, κατά τη γνώμη του κ. Σμυρνιώτη, θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο μέχρι να ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Προσέθεσε δε πως δεν "βλέπει" με ποιο τρόπο θα μπορέσει ο χώρος του "Μεγαβουνίου" να προσαρμοστεί στις προϋποθέσεις που τίθενται από το νομοθέτη σχετικά με μια τέτοιου είδους διαχείριση.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σμυρνιώτης ευχήθηκε να ξεκινήσει γρήγορα η κεντρική διαχείριση- καθώς, μάλιστα, όπως είπε, ολοκληρώθηκε η δικαστική διαδικασία για τις απαλλοτριώσεις την 1η Ιουλίου 2020- και δήλωσε πως κανείς δεν θέλει να γεμίσει η Τρίπολη με απορρίμματα.

 

Κ.Ε.ΔΗ.Τ: Συζητάμε για τη "λύση" της αλλά πρώτα "απογραφή"

Ο κ. Σμυρνιώτης ανέφερε πως η πρόταση της Δημοτικής Αρχής της Τρίπολης- περί "λύσης" ή "κλεισίματος" της Κοινωφελούς επιχείρησης- μπορεί να συζητηθεί αλλά, προηγουμένως, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει μια πλήρης απογραφή των οικονομικών χρήσεων που αφορούν τα προηγούμενα χρόνια.

Υποστήριξε πως δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζουμε πόσα ακριβώς οφείλει η επιχείρηση, σε ποιους και πως δημιουργήθηκαν τα χρέη αυτά. Συνακόλουθα, τόνισε πως η παρούσα κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί, συμφωνώντας με τον Δήμαρχο της Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη.

 

Δείτε εδώ τι είπε ο κ. Σμυρνιώτης για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την Κ.Ε.ΔΗ.Τ

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.